Meddig élnek a tejsav bacik, ha már elkészült a savanyú káposzta? Hetekkel később is élnek még?
Figyelt kérdés
#egészség #emésztés #káposzta #bél #baktérium #felszívódás #jótékonykodás #bélflóra #savanyú #tejsav
2019. jan. 27. 21:24
1/4 anonim válasza:
Ameddig nem eszed meg a káposztát vagy nem dobod ki.
2/4 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy a bacik alakítják át a sót tejsavvá, ezért szűnik meg a sósság, és ezért lesz a savanyú íz. Ha minden sót átalakítanak, akkor már nincs mit enniük, és elpusztulnak.Azt is hallottam, hogy a fagyasztás nem árt a baciknak, csak a hőkezelés.
2019. jan. 28. 00:51
3/4 A kérdező kommentje:
Vagyis szénhidrátot kellene átalakítaniuk, de cukrot nem rakunk a savanyításhoz, a káposztát meg ha ennék, egy idő után csökkenne a hordóban láthatóan. Ezért most jól össze is vagyok keveredve.
2019. jan. 28. 00:55
4/4 anonim válasza:
Cukor van a káposztában mint minden zöldségben és gyümölcsben, ettől indul meg a folyamat. A sóval szabályzod és lassítod ezt a folyamatot. A baktériumok munkája hideg helyen akár hónapokig is eltarthat, ezért lesz egyre savanyúbb a káposzta.
Mi a kellő savanyúság elérésekor, megfelelő adagokban lefagyasztjuk és így egész évben van káposztánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!