Mézbe raktam fokhagyma darabokat, a recept szerint öt napig kell állni hagyni, a kérdés, meg fog romlani így?
A fokhagyma nem segít gyenge immunrendszeren, azon a normális táplálkozás és a megfelelő vitaminbevitel segít, na meg a pihenés, esetleg még a felöltözés
A fokhagyma fertőzések esetén segíthet enyhíteni annak erősségét (népi megfigyelések alapján) az allicin nevű kénes hatóanyaga miatt. Ez a hatóanyag csak frissen van jelen a sérült fokhagyma felületén, hosszútávon tartva és hőre megromlik/elbomlik. A leghatásosabb módja a bevitelének a rágcsálás mondjuk sajttal együtt.
Az így elfogyasztott fokhagymagerezdek száma ne haladja meg az 3-at, gyerekeknek nem nagyon adnám, a macska és a kutya számára mérgező.
Remélem elég kimerítő voltam.
6-os ha valamit nem rudsz ne irj mar butasagot! Mindenki tudja hogy a fokhagymanak rengeteg jo tulajdonsaga van koztuk az hogy az immunrendszert erositi.
Kerdezo elall nem fog megromlani,a mez nem eomlik, apam evek ota ezt "szedi" es o is hagyja 5-8 napokat allni hogy jobban erlelodjon, makk egeszseges es meg az ize is joval finomabb ha hagyod allapodni nehany napot. Nekunk dedpapank mondta ezt hogy ez mennyire jot tesz es tenyleg.
A méz nem romlik meg, és ha befedi a fokhagymát, vagyis a fokhagyma nem kap levegőt, akkor az se fog megromlani.
Régen, amikor nem volt hűtő, tartósítottak is így, mármint nem csak mézbe tettek dolgokat, hanem pl. zsírba is tettek húst, hogy ne kapjon levegőt, és úgy elállt sokáig.
Tudományosan nem tudok hozzászólni, de az biztos, hogy a mézes fokhagyma nagyon régi recept. Én elsőnek 60 éve olvastam róla Móra Ferenc "Négy apának egy leánya" című könyvében, mint csodaszerről. Az biztos, hogy külön-külön is nagyon egészségesek! A fokhagymáról tudott dolog, hogy erős vírusölő hatása (is) van.
A mézet sajnos kerülnöm kell, mert cukros vagyok, ezért én citromlébe reszelt gyömbért iszom télen, 10 éve még náthás sem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!