Hogy lehet ilyen kevés pénzből kijönni (kaja)?
Tegnap volt egy kérdés, hogy 2 ember mennyit költ kajára havonta, és olyan válaszok is jöttek, hogy pl. 60-80 ezret.
Szeretném megkérdezni, hogy akik ennyiből kijönnek, azok miket esznek? Mi kb. 160-200 ezret költünk kajára, ezt pontosan tudom, mert minden hónapban minden egyes kiadást vezetek. A kaján kívül ebben benne van pl. a wc papír és olyan apróságok, amiket nincs értelme külön vezetni (pl. egy-egy tusfürdő, 200 forintos újság, ilyesmi; ha drágább dolgot veszünk, pl. 1200 Ft-os magazin, akkor az már nincs benne, azt külön vezetem).
Nagyon el vagyok keseredve, mert egyáltalán nem élünk luxuséletet, már étterembe sem nagyon járunk, utoljára novemberben voltunk ott, de az sem került sokba, kb. 8000 Ft. Mégis elmegy ez a sok pénz és nem tudunk spórolni. De amikor megpróbálunk, akkor se megy 130 alá.
Annyira kíváncsi vagyok, hogy mások hogyan csinálják. Én a főzést sem igazán értem, azt mondják, azzal lehet spórolni, de ha megveszem az alapanyagokat a kajához, ugyanott tartok árban, plusz egy csomó időm is rámegy.
Írnátok példa étrendeket, hogy mit esztek egy-egy nap?
Olyan emberek véleménye is érdekelne, akik szoktak enni kajáldában (nem étteremre gondolok, csak kajáldára, mint mondjuk egy kínai, meki, ilyesmi). Nektek mennyire jön ki a kajapénz?
Őszintén szólva egyáltalán nem értem ezt az egészet :( Akárhányszor bemegyek például a mekibe, le sem lehet ülni, annyian vannak, pedig ez nem Bp, hanem vidéki, nem túl nagy város. De ha bemegy az ember egy kajáldába, vesz egy kaját meg valami innivalót, 1500 alatt nemigen jön ki. Ami havonta személyenként 45.000 Ft, és az csak egy ebéd, szóval tényleg nem értem, hogy jön ki 2 emberre a havi 60 ezer :( Légyszi segítsetek!
Kinek mi a luxus. Én nem nevezném annak a napi 700-1000 forintos ebédemet és a páromét sem. Jól lakunk vele, mindig azt eszünk, amihez éppen kedvünk van, nem muszáj egyformát rendelnünk és egy csomó időt spórolunk meg azzal, hogy hétköznap nem főzünk. Hétvégén is csak úgy, hogy még max hétfőre maradjon 1-1 adag. Nem szeretjük sokáig ugyanazt enni.
Az idő pénz... :) Vagy időt töltesz a tervezéssel, bevásárlással, főzéssel, vagy kifizeted a rendelés díját. Valakinek megéri, valakinek nem. Nekem megéri, szeretem és így az igazán tervezhető részemről. Ráadásul fogyókúrába tökéletesen illeszthető menüket lehet rendelni, így még "stresszelni" sem kell azon mikor mit együnk, hogy mindkettőnknek jó legyen.
29-es vagyok!
Csak annyiból tervezek előre, hogy: vasárnapra azt főzök, amire ráéhezek, ha van otthon hozzávaló az jó, ha nincs, akkor bevásárolok hozzá. Abból kiindulva (mert maradék biztosan lesz) valahol körvonalazódik, hogy a maradékból még mit lehet kihozni, ill. milyen más valamire éhezek, mit szeretnék, utána pedig ahogy éppen alakul.
Most pl. tudom, hogy van még a fagyóban sütni-való kacsa, de úgy már a hátam közepére sem kell, ezért: lefaragom a csontról a húst, csinálok belőle fokhagymás-tejfölös ragut, valami körettel. Van a fagyóban tavaszi borsóm, abból főzök egy tányérka levest. Utána majd a maradékból is kitalálom, mi legyen...
Kérdező, mi is szeretünk enni.
120.000 ft-ból eszünk egy hónapban, ebben a lazactól a krumplis tésztáig és a minőségi (nem 1000ft-os) borig mindn benne van. Plusz egy tízes a hztartási cuccokra és még harminc vendéglőre. Tehát összesen 150-160/hó. De ezt nem költjük el mindig.
Soha nem veszünk ilyenkor paradicsomot, mint az 57%-os, aki kétszázezeret költ állítás szerint kettejükre ételre, de rizset esznek oldalassal, azaz olcsó, mezei ételt készít drágán. Vagy nem hurcolok haza flakonos vizeket, mert az méreg (a benne oldott mikorműanyag) és mérgez is, plusz környezetszennyező.
A héten volt chili con carne, csicseriragu sült édesburgonyával basmati rizzsel és párolt spenóttal, rizottó vajas pisztrángfilével, húsgombóc paradicsomos spagettivel és ma pizza lesz. A hétvégén pedig vendéglőben ebédelünk.
Reggelire zabkása van, vagy smootie vagy kovászos kenyér mindenféle jóval a füstölt lazactól az avokádóig, vacsorára gyakran frittatát vagy ilyesmit eszünk.
Finom borok, pezsgők (2-5000/palack), jó sajtok.
Nem veszek viszont újságot meg magazint, ma minden fent van ingyen a neten. A titok?
Aldiban, piacon és IDÉNYBEN vásárolok. Inkább kevesebbet, de nagyon magas minőséget. Amikor kevesebbet kellett költeni, akkor kiderült, hogy havi 80-ig le lehet ezt úgy mindenestől nyomni, hogy nem megy az egészség rovására.
Soha nem veszek "kajáldában 1500-ért'. Minek? A legolcsóbb alapanyagokból készítik a közepes ételeket, pl. étolajjal. Én meg csak olívaolajjal főzök.
Bevásárlás heti egyszer, főzés heti max. 2-szer,előre. Igen, elvisszük a munkahelyre. Ha nincs lehetőség melegíteni, akkor hideget viszünk és meleget vacsorázunk. Nem a pénz miatt. Hanem a kifőzdés vacak ételek nem elég finomak, és nem is egészségesek.
32:
Mivel mindannyian rendelt agy menzás ebédet eszetek, esténként is néha, nagyon érdekelne, hogy az összesen 200.000 ft auchan és piac mire megy el nálatok, ha nem főztök?
32
39
36
Mivel nyilvánvaló baromságokat beszélsz és még suttyó is vagy, felilágosítalak:
1, A te általad kiröhögött és elitnek nevezett, általam hétköznap evett "thai csicseriragu basmati rizzsel, fokhagymás spenóttal és sült édesburgonyával" nevű ételre való reakciód csak a kulturális beágyazottságodat bizonyítja. azt, hogy olvasni SEM tudsz,mert hétöznapi ételekről volt szó.
Azt csak mellékesen gombolom ide, hogy disznóoldalast száraz rizzsel enni ... háááááát, elég érdekes ízlésficamra utal. És most nem arra gondolok, hogy miért nem marhaoldalast eszel és miért nem ízesebb körettel, mert az kifinomult ízlést feltételezne, de ízléssel nem vitatkozunk. A baj azzal van,hogy rossz konzisztenciájú, nyögvenyelős ételt eszel, s tartasz menőnek a magad paraszti horizontján, amit magában lenyelni is nehézkes.
Az pedig, hogy hogy a disznóoldalas árizzsel neked valamiféle menőség,menőbbség vagy egyáltalán: az ízes és nem megbetegegítő,káros étel szinonímája ... önmagában nevetségesség tesz.
2, Budapest legdrágább piacán vásárolok, a Fény utcain, hetente. Így flelősségem telejs tudatában állítom, hogy ha te "házi" sajtokra meg "házi sonkára és szalonnára" versz el ennyi pénzt, az három dolgot jelent: átvernek, ipari mennyiségben zabáltok és hazudsz is, amit a net elbír. Én 6000-12.0000 ft-os kilóáru sajtokat és 4000-13.000 ft kilóárú sonkákat és egyéb felvgottakat veszek minden héten. Nem veszek általad osztrákminőségűnek titulált junk foddokat mint instatnt kakaó és nutella, ellenben kizrólag Heppenheimer tojást fogyasztunk (79/db) és Alemitta csirkét (1890/kg). És így SEM költünk annyi pénzt,mint amit te a szalonnára, instant kakaóra meg házisajtra összehazudsz. Nem, a cukorbetegség sem indokolja az összeget.Véletlenül ezt is pont tudom, a gyakorlatból.
3,Akinek az "osztrákiminőségű piaci" agy bármilyen Nutella, szalonna,meg instant kakaópor minőség meg nívó ... Hajjjaj. De aki így nyilvánul meg, az egy suttyó proli.
4, Örülök, hogy menőnek érezhetted magad, legalább itt.
5, És félreértés ne essék: te kötöttél belém. Mert nem tetszett, hogy véletelnül olyan emberbe is belefutottál itt, aki pontosan tudja, mert úgy él, amit te itt hazudtál, hogy hazudsz.
6, És most legyen a tiéd az utolsó szó, muci. Meg ne pukkadj! Csak tudd: én nem olvasom el, éppen most terveztem úgyis innen törlődni. Nekem, veled ellentétben, nem lételemem itthazugsággal növelni a farkam. De neked nagyon. tagadj, kérlek! Minden válasszal, amit ideírsz, csak ezt igazolod. És tudd, hogy e percben egy nő rohadtul kiröhög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!