Kezdőoldal » Utazás » Ausztrália » Új-Zélandon mennyi pénzből...

Ragtapasz1 kérdése:

Új-Zélandon mennyi pénzből lehet kijönni egy hónapra?

Figyelt kérdés

Nem vagyok hülye, utánanéztem más helyeken is, a kérdés inkább úgy szólna, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata? Vagy ismerősének tapasztalata?

Nyilván sok mindentől függ, milyen helyen bérlek, mivel járok dolgozni, de ha tudtok egy tól-ig-ot mondhatnátok.

Minden választ előre is köszönök!

2017. máj. 27. 18:20
 1/7 anonim ***** válasza:
29%

2400 és 36000 dollár között

előbbi flatshare, utóbbi ha a yachtodon laksz a marinában

2017. máj. 28. 07:24
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a félsegítséget, maradjunk meg a realitás talaján, mert nem szeretnék yachtot bérelni. nem értem miért kell olyan adatot leírni, ami teljesen irreleváns. Ha akarnék nem kérdezném meg, hogy mennyiből lehet kijönni.

Te magad voltál kint vagy ismerősöd? :)

Tudsz mesélni bővebben?

Köszi!

2017. jún. 4. 12:52
 3/7 anonim ***** válasza:
39%

konkrétumok nélkül kérdeztél egy tól-iget, adtam egy tól-iget

van-e munkád, ha van, milyen, Aucklandban vagy Gore-ban, egyedül élsz-e vagy sem, komolyan mégis milyen válaszra számítasz?

a minimálbér $15.75 óránként, brutto, az 630 dollár egy héten. ha hat hónapnál hosszabb ideig foglalkoztat a munkáltatód, akkor a hatodik hónaptól kezdve ennél kevesebbet nem kereshetsz legálisan. ha évente keresel mondjuk 130ezer dollárt akkor mindegy hol laksz, abból kényelmesen el lehet élni egyedül is.

Gore-ben egy 3 szobás ház heti bérlete 175 dollár, ugyanez aucklandban 450-800 dollár között van hetente, attól függ a város melyik részén.

én itt élek egy ideje, úgyhogy ne fárasszál a szmájlikkal, hanem kérdezz okosabban. igyekszem segíteni, de ilyen általános kérdésekre csak általános (vagyis használhatatlan) választ fogsz kapni

2017. jún. 5. 13:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Vitába nem megyek bele, azt hagyjuk.

"ne fárasszál a szmájlikkal" -Mi van? Ezt nem is értem.

Jó, ha nem szeretnéd, nem rakok szmájlit. És akkor nem fáradsz el.

Na oké, lezártuk. Kész.

Szóval. Akkor jól beletenyereltem. Azt hittem turistaként voltál csak kint, de így akkor jobb viszonyítási alapod van. Ezek szerint akkor (ha jól értem) te inkább Aucklandben meg Goreban mozogsz. Nyilván saját lakást szeretnék bérelni, és semmiképp sem belvárosban. Lehetőleg kisvárosban, max egy nagyváros peremén.

A kaja és utazás mennyibe kerül? A magyar árakhoz képest mennyi az eltérés?

Sőt, inkább így mindent összefoglalva úgy kéne feltennem a kérdést, hogy ha egyedül szeretnék bérelni egy átlagos színvonalú lakást egy átlagosan drága helyen, és a bérlésen felüli költségeim is átlagosak lennének, akkor mennyi pénzre lenne szükség egy hónapban?

Amúgy sok magyar van kint?

Köszi!

2017. jún. 5. 13:50
 5/7 anonim ***** válasza:

nem volt vita, túl éltalánosan kérdeztél. "kaja és utazás mennyibe kerül?" szerinted ez nem egy borzasztó általános és megfoghatatlan kérdés?

Nem tudom mennyi magyar van. Kérdezd meg a követségen, tavalytól már van magyar követség Wellingtonban.

Nem mozgok Gore-ban, ellentétként használtam Acuklanddal szemben. Auckland (NZ viszonylatban) nagy város, Gore egy porfészek, kb. mint pécel, csak még annyian se laknak ott. Aucklandnak ninc is igazán belvárosa, van pár utcányira való felhőkarcoló, egyébként kertesházak vannak túlnyomó többségben. 3 "nagyváros" van, Auckland, Wellington, Christchurch.

A magyar árakkal nem vagyok tisztában, tíz éve itt élek. Egyátlagos családnak 800-1000 dollár elmegy kajára meg tisztítószerekre egy hónapban, ha nem a legalja minőséget eszi mindenből.

A közlekedés annyiba kerül, amennyit mész. Mindenki autóval jár, a tömegközlekedés kezdetleges, szerencse kell ahhoz, hogy vasút vagybuszjárat közelébe költözz. A benzin $1.85/liter, a gázolaj $1.20

Autót tudsz olcsón venni, de azt is fenn kell tartanod, persze, van éves díja, biztosítás, maintenance.

ha egy pici házat szeretnél bérelni, akkor az nem nagyon áll meg heti 500 alatt, az már kétezer dollár, egy ezres kajára, akkor közlekedés nélkül háromezer dollárból megvagy, amire jön még az internet havi 50-100 dollárja, villany 100-200 dolcsi, mondjuk 4k-ból kényelmesen elvagy, ha már megvannak a mindenféle vackok amiket akarsz, laptop, tévé, mosógép, bútor stb.

ja, minden lakás bútorozatlan és nincsenek benne általában semmiféle gépek sem, csak a tűzhely meg konyhabútor. minden mást neked kell beszerezni.

2017. jún. 7. 04:55
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

Azt meg szabad tudni, hogy hogyan jutottál ki? Dolgozni mentél ki vagy tanulni?

2017. szept. 24. 22:00
 7/7 anonim ***** válasza:

úgy jutottam ki, hogy felszálltam egy repülőre...

Egyébként itt akartunk élni, egy évet készültünk, idejöttünk hat hónapra turistaként, hogy meglássuk milyen hely, élnénk-e itt tényleg. Megszerettük, kerestünk állást, kaptunk állást, azóta itt élünk és dolgozunk, itt született a második gyerekünk, megszereztük az állampolgárságot.

Itt még továbbra is van lehetőség letelepedési engedélyt szerezni azután, hogy turistaként lépsz az országba, bár egyre nehezebbek a feltételek, folyton szigorítanak. Amikor mi jöttünk kicsit könnyebb volt. Jó szakmával, tapasztalattal, jó angollal, végzettséggel most is viszonylag könnyű, pláne ha van egy állásajánlatod egy helyi cégtől.

2018. jan. 30. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!