Ausztráliában és Új Zélandon milyen mértékegységek vannak és a hőmérsékletet miben mérik?
Van még más amiben eltér Magyarországtól?
Azt tudom hogy a tél nyár és a közlekedés fordítva van.
SI mértékrendszert használnak. Hőmérsékletet Cesliusban mérik.
Ami nekem fura volt, hogy mindent millimétereznek. Ausztráliában dolgoztam építő iparban, és valaminek a hossza nem 1.8 méter, vagy 180 centi, hanem 1800 mil.
Új-Zélandon metrikus rendszer van 1969-ben kezdték meg a bevezetését és hivatalosan 1976-tól mindent metrikus mértékegységekben kezelnek.
Emellett bizonyos esetekben még használják az imperial mértékegységeket, pl. baba születésekor fontban adják meg a méreteket, a testmagasságot mindkét mértékegységekkel használják, és az építőiparban bizonyos területeken továbbra is a régi elnevezéseket használják és a repülésben is megmaradt a mile, feet (magasság) és a csomó a sebesség mérésére, de ez mindenhol a világon így van, gondolom azért nem könnyű megszabadulni tőle.
De a tejet meg a vizet literben számolják, az út mentén a jelzések km-ben vannak megadva, a telekméretek négyzetméterben, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!