Hol vásárol az elitebb réteg, vagy aki odafigyel az étkezésre?

#10-es válaszára reagálva:
Nem konkrétan a kérdésre válaszolok, de ide kapcsolódik. A férjem Németországban dolgozik, és a minap akart olyan halat amit ott kint is szokott enni. Kész halétel, ami egy süthető műanyag tálcában van, és különböző feltétek vannak a tetején, van brokkolis, olaszos stb. Férjem nagyon csalódott volt mert azt mondta kint tök ugyanebben a termékben ugyanebben a márkában háromszor olyan vastag a halszelet. Csodálkoztam is mindig mikor mondta telefonban hogy ő ezzel ott jól lakik, mert nekem fél fogamra nem elég. De most már tudjuk miért. Tényleg átvernek minket, mondván jó ide a sz@r is.
Mi nem vagyunk az un. elit réteg, de némiképp több mindent megengedhetünk magunknak, ezért sok mindent kintről hozunk be, legalább is ami kibír tíz óra autókázást. Németben jóval több a kereset, de az élelmiszer nem drágább, viszont minőségibb.
Nem kell tehetősnek lenni, hogy minőségibb élelmiszert vásároljon az ember, csak gondolkodni kell. A mi városunkban nagyon sok lehetőség van különböző alternatívákra a hipermarketen kívül. Van termelői- és biopiac, vadfeldolgozó, és vágóhíd ahonnan közvetlen lehet vásárolni. A gondolkodás alatt pedig azt értem, hogy nagyon sokan itt sem mernek kimenni a termelői piacra, mert azt mondják az nekik túl drága. Ergo inkább megveszik a vízzel felfújt sonkát az áruházban mert olcsóbb, de azzal nem számolnak hogy a termelőin a sonka súlyának felét nem a víz adja ki, mivel az tényleg húsból van.
Az egészséges magyar halat lekörözik a különböző tengeri halfilék mert olcsóbbak. Igen, csak pl. egy 40 centis halfiléből lesz 10 centi mire megsütöd. Akkor most spóroltál vagy nem?
Szóval nem csak az itt a kérdés hogy hol, hanem hogy mit. Nem került többe minőségi élelmiszert venni.

Itt nem az a lényeg, hogy hol, hanem az, hogy mit...
Aki E mentes kajákat akar enni, az elkészíti magának, amit csak lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!