Meddig élnek a tejsav baktériumok a savanyított ételekben, káposztában, uborkában?
Figyelt kérdés
2018. dec. 3. 02:29
1/6 anonim válasza:
Amíg nem lesz az adott élelmiszer hökezelve!
2/6 anonim válasza:
A savkoncentráció növekedésével leáll a baktériumok életműködése, részben elhalnak, részben spórás állapotba kerülnek. A körülmények kedvezővé válásával a spórákból "kihajtanak" az új baktériumok.
3/6 A kérdező kommentje:
Arra volnék kíváncsi, ha készítek savanyú káposztát, kifejezetten a bélflóra pótlására, segítésére, akkor több héttel később is használható marad-e ugyanerre a célra?
2018. dec. 3. 15:06
4/6 A kérdező kommentje:
És hogyan lehet beindítani ezeket a csírákat, mik a kedvező körülmények? Sós víz, vagy friss káposzta hozzáadása, 20 fokos hőmérséklet?
2018. dec. 3. 21:57
5/6 anonim válasza:
A "Sós víz, vagy friss káposzta hozzáadása, 20 fokos hőmérséklet?" mint ötlet jó, de víz nem igazán szükséges.
Egyszerüen a káposztát összedarabolod, besózod, összenyomkodod és megvárod, mire megerjed - ez 15-20 fokon egy-két hét. (ezt akár kisebb beföttes üvegben is meg lehet csinálni)
Utána hüvös helyen (spájz vagy hütö - ami 10 fok alatt marad) sokáig tárolható és nem veszít az egészségre gyakorolt hatásából.
6/6 A kérdező kommentje:
Fentebb azt írták,hogy részben elhalnak, részben csírák lesznek. Nekem az lenne a fontos, hogy hetekkel az elkészítés után is legyenek benne hasznos baktériumok nagy számban. Ezért gondoltam, hogy újra beindíthatnám az erjesztést valahogy. És ajkor nem kellene kidobni,és újat csinálni,mert nincs benne elég baktérium.
2018. dec. 4. 11:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!