Mennyire büdösek a tejsavas erjesztessel savanyított zöldségek, miközben erjednek?
Figyelt kérdés
Szeretnék így savanyítani zöldségeket, de hallottam, hogy van némi szaga, miközben erjed. Kis lakásban lakom, nem szeretném, ha a lakótársaim kiakadnanak. Uborkát, káposztát tennék el.2016. dec. 27. 19:55
1/3 Szimeon válasza:
Nem büdösek. Attól is függ, mekkora mennyiségben gondolkodsz. Ha egy 5 literes befottes üvegben, akkor nincs annak semmi szaga. Káposzta: tisztísd meg a külső levelektől. Gyaluld meg. Tedd be az üvegbe. Forralj sós vizet, hagyd kihülni. Ha kihült öntsed a káposztára. Ja, a káposzta közé tégy feketeborsot, babérlevelet (mosd meg ezeket). Ezután ruhába kötözve tégy száraz kenyeret (serclit), helyezd a káposzta tetejére. Fedd le, tedd meleg helyre. Hamarosan forrni kezd. Néhány nap után kész a kaja.
2/3 anonim válasza:
Nem büdösek, sőt, étvágygerjesztő illatuk van. Különösen, ha olyan szakértelemmel készül, ahogy az első írta.
3/3 anonim válasza:
Én is szoktam csinálni,de nincs szaga,mondjuk én nem is a lakásban szoktam,de nagyanyám,aki ugyanúgy csinálja,mint az első,ráadásul a lakásban semmi szagot nem észlelt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!