Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A savanyított káposzta meddig...

A savanyított káposzta meddig áll el hűtőben?

Figyelt kérdés
Piacon vett házi savanyított káposztáról van szó. Zacskóban kaptam, és abban is tárolom a hűtőben.
2014. ápr. 26. 19:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha lezárt zacskóban van, akkor elég soká eláll.

De ha kimérősen vetted, akkor sajnos csak pár nap.

Érdemesebb volna az aprókáposztát egy megfelelő nagyságú üvegbe beletömöszkölni, zárható tetővel. Amikor megjelenik rajta ilyen fehér bevonat, én már kidobom.

Szoktam az apróba kevés olajat-apróra vágott hagymát-pirospaprikát-köményt-borsot keverni. Ez a káposztasaláta tovább eláll, de két hét körül már nem guszta.

2014. ápr. 26. 19:39
 2/4 anonim ***** válasza:

pár napig, gondolom leve sem igazán van

nagyon gyorsan megpimpósodik, max 1 hetet adok neki

2014. ápr. 27. 06:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha van rajta lé, akkor pár napig, én egyszer lé nélkül vettem és 2 nap alatt megromlott.
2014. ápr. 27. 07:49
 4/4 anonim ***** válasza:

A piacon stb. vásárolt sabanyúságot érdemes egy befőttes üvegbe stb. helyezni, majd 2-3%‐os sós vízzel (1 liter vízhez 20-30 g só) és ecettel (egy liter vízhez két‐három evőkanál ecet) feltölteni.

Így hetekig eláll.

2015. dec. 28. 05:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!