A savanyított uborka, káposzta stb. mennyi vitamint, értékes ásványi anyagot veszít?
Figyelt kérdés
2013. jan. 23. 08:08
1/3 anonim válasza:
Keveset, mert a savanyitás (savas közeg) elég jól megörzi a vitaminokat. Eredetileg ezért is hasnálták a savanyitást, mert aki ezeket fogyasztották, azok nem kaptak vitaminhiányt. (Ha érdekel, olvass utána a skorbut cimszónál)
Az ásványi anyagok mennyisége meg a tárolás során - akámilyen módon is történik - nem csökken.
2/3 anonim válasza:
Az uborkától ne várj sokat. A káposzta viszont igazi vitamin bomba.
3/3 anonim válasza:
uborka - zéró vitamin, de nagyon jó rost anyag tehát veressed az arcodba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!