Megy a hasam a savanyú káposztától, miért lehet, más is van ezzel így?
Az érett káposzta tejsavtól savanyú, hashajtó hatása van.
Ki kell tapasztalni, milyen főzési körülmények között enyhébb a hatása.
Ha legalább másfél órát főzzük, könnyebben emészthető, nekem így nem okoz gondot, még akkor sem, ha nagyon savanyú.
Életemben most először lett hasmenésem savanyú káposzta miatt, egy korhelylevest csináltam, ami krva savanyú lett.
Már felöntöttem 3x annyi vízzel, mint akartam, de még mindig savanyú.
Tanulság: Mindig mossátok át a káposztát, pontosan egyszer. Ha kétszer mossátok, vízízű lesz, ha nem, akkor fstok :D
(A recept szerint ehhez a leveshez nem kell mosni a káposztát, hittem neki.
Hargitai György receptje. És még ő nevezi magát a mesterszakácsnak, te jó ég... )
Jah és még valami.
Nem, nem a C-Vitamintól fsol, hiszen ezt a levest forrásponton főzöd, a C-Vitamin pedig 65 fok körül lebomlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!