Hogy lehet leszokni a csokifüggőségről?
Erre nincs általános megoldás. Én is pont ettől szenvedek az utóbbi időben, egyszerűen nincs olyan nap, amikor ne akarnék valami édeset enni. Több módszer is van, próbáld ki őket, és meglátod, melyik használ leginkább.
Az első lehetőség, hogy drasztikus leszel, és egyik pillanatról a másikra befejezed. Ilyenkor ajánlott az otthon tartott édességeket egyben odaadni rokonnak, barátnak, szomszédnak, hogy esélyed se legyen hirtelen felindulásból enni egy kicsit. Ez a legkellemetlenebb módszer, feszülté is válhatsz a leszokás ideje alatt, de ha van elég önakaratod, akkor menni fog.
A második lehetőség, hogy fokozatosan veszed vissza a fogyasztást. Mondjuk alapból megeszel 10 tábla csokit (remélem nem), akkor ezt 1 hét múlva csökkented 9-re, majd a következő héten 8-ra... A csökkentések közötti intervallum rajtad múlik, akkor válts, mikor úgy érzed, menni fog.
A harmadik, hogy kiváltod a csokievést más pótcselekvéssel. Teszem azt, mikor megkívánnád az édességet, helyette inkább elrágsz egy sárgarépát, iszol egy pohár vizet, stb. Vagy ha mazochista vagy, megeszel egy szelet cukrozatlan citromot, egy gerezd fokhagymát, vagy bármit, ami kellemetlen, de nem tesz benned kárt.
Én most nekiálltam keverni a fentebbi megoldásokat, így igyekszem minél távolabb tartani magam az édességtől (kidobni, eltüntetni sajnos nem tudom, mivel a többiek eszik), ha mégis megkívánnám annyira, iszok egy pohár vizet, egy teát, vagy ami épp van, és nem üdítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!