Dióbél tárolása?
Figyelt kérdés
Van 2kg pucolt dióm és el szeretném tenni télire. Mibe rakjam, hogy ne avasodjon, penészedjen meg? Az ok, h száraz, hûvös helyre, de mibe érdemes?2018. nov. 7. 17:25
11/14 anonim 



válasza:





Fagyasztóban. Nem szükséges porciózni, nem fog tömbbé állni.
13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, végül lefagyasztottam, az volt a legegyszerûbb.
2018. nov. 8. 14:07
14/14 anonim 



válasza:





A feleségem is a sütőben való kezelést alkalmazza: 100-120°C 5-15 perc. A dió kiszárad, kellemesen ropogtatható és erősen csökken a fanyar íz, ami miatt sokan nem kedvelik a dióbelet. Ilyen előkezelés után műanyag fóliában lehegesztve mehet a fagyasztóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!