Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Dióbél tárolása?

Dióbél tárolása?

Figyelt kérdés
Van 2kg pucolt dióm és el szeretném tenni télire. Mibe rakjam, hogy ne avasodjon, penészedjen meg? Az ok, h száraz, hûvös helyre, de mibe érdemes?
2018. nov. 7. 17:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%
Valami szövetbe, jó egy konyharuha is. Anyám mindig lógatva tárolta.
2018. nov. 7. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
65%
Szellős ritka szövetben mint a függöny és szegre polcra lógatva néha hetente mozgasd át .
2018. nov. 7. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A fagyasztóba tedd kisebb adagokban bezacskózva.

Felhasználás előtt szobahőmérsékleten, pár óra alatt kiolvad. Sokáig eláll, nekem 2 éves dióm is van, és semmi baja.

2018. nov. 7. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Textilpelenka megteszi?
2018. nov. 7. 17:45
 5/14 anonim válasza:
100%
Én is negyedkilós adagokban a mélyhűtőben tárolom. Így egész évben van sütinek való. Próbáld ki te is.
2018. nov. 7. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, egy részét akkor lefagyasztom
2018. nov. 7. 18:13
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal biztosabb, ha lefagyasztod, úgy több, mint egy évig is jó marad, nem avasodik, nem penészedik, nem molyosodik - és ugyanúgy tudod használni, mintha frissen lenne kibontva.


A különféle felakasztós módszerek csak akkor müködnek, ha megfelelö spájz/kamra is van, ha túl száraz, nedves, meleg, nem szellözik kellöen, akkor igen gyorsan tönkremegy.

2018. nov. 7. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
56%
Mi 5 literes befőttes üvegben szoktuk tárolni, de el is fogy egy éven belül. Eddig sosem volt semmi baja.
2018. nov. 7. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi is fagyasztjuk. Nem is kell adagonként, mert nem áll össze.
2018. nov. 7. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
64%

Mi már úgy szoktuk kapni a diót, hogy az eredeti gazdája betolja a megpucolt diót 6-8 percre a sütőbe, így kicsit csírátlanítva is van. Ha friss diót kaptatok, ti is meg tudjátok ezt csinálni otthon, a saját sütőben.

Utána mi is fagyóban tároljuk, és nem kell szétporciózni, mert nem ragadnak össze a szemek. Felhasználás előtt viszont érdemes jó pár órával, vagy akár egy egész nappal előtte kivenni a fagyasztóból, mert ha daráljátok vagy darabolni kell, akkor azt nehéz megtenni fagyott dióval.

2018. nov. 8. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!