Dióbél tárolása?
A fagyasztóba tedd kisebb adagokban bezacskózva.
Felhasználás előtt szobahőmérsékleten, pár óra alatt kiolvad. Sokáig eláll, nekem 2 éves dióm is van, és semmi baja.
Sokkal biztosabb, ha lefagyasztod, úgy több, mint egy évig is jó marad, nem avasodik, nem penészedik, nem molyosodik - és ugyanúgy tudod használni, mintha frissen lenne kibontva.
A különféle felakasztós módszerek csak akkor müködnek, ha megfelelö spájz/kamra is van, ha túl száraz, nedves, meleg, nem szellözik kellöen, akkor igen gyorsan tönkremegy.
Mi már úgy szoktuk kapni a diót, hogy az eredeti gazdája betolja a megpucolt diót 6-8 percre a sütőbe, így kicsit csírátlanítva is van. Ha friss diót kaptatok, ti is meg tudjátok ezt csinálni otthon, a saját sütőben.
Utána mi is fagyóban tároljuk, és nem kell szétporciózni, mert nem ragadnak össze a szemek. Felhasználás előtt viszont érdemes jó pár órával, vagy akár egy egész nappal előtte kivenni a fagyasztóból, mert ha daráljátok vagy darabolni kell, akkor azt nehéz megtenni fagyott dióval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!