Melyik tonhal lehet kevésbé kockázatos az elfogyasztója számára: a Zöld-foki Köztársaság környékén kihalászott, vagy a Pápua Új-Guinea környékén kihalászott?
Tudod, a higany(- és efféle)mentes tengeri hal manapság nagy luxus, és a probléma nem óceánfüggő – ebből a szempontból szinte mindegy.
Azt viszont csendesen megjegyezném, hogy Fukusima után (óta) nekem konkrétan nem esik annyira jól a Csendes-óceáni tonhal, és ami azt illeti, ha az áramlatokat megnézed, a Zöld-foki Köztársaság éppen az a zóna, ahova a japán partoktól nagyjából a legnehezebben jut el bármi is.
Nem akarok kötekedni kedves csendes megjegyző, de szinte bárhova eljuthat.Csak nézd meg a 29000 gumikacsák történetét. Nem is beszélve, hogy a zöld-foki köztársaság az FAO 34-es körzetbe tartozik ami az sem ici pici terület. Ijesztő mi? Nem is olyan nehezen jut el oda is aminek nem kéne.
De hogy meg is nyugodjunk a Nébih nem az ücsörögésért kapja a pénzt és jól tudja mire kell figyelni. A Nébih azt állítja, hogy még nem érték el azt a cézium értéket ami miatt aggódnunk kelle, sőt a határérték is csak tized részre van a nagy gondtól. A japánok is szogorúak és nem is egy halászatot tiltott be!
Nos melyik halász területi halhoz van még gyomrod? Ha semmiben sem tudsz megbízni akkor egyél vietnámi tenyésztet halakat, mert azok nem nyílt vízi halak. De aki fél az attól is fél, nem de? Tiszta paranoia:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!