Napi egy konzerv (150 g) tonhal nagyon sok? Imádom, viszont mindenhol azt olvastam róla, hogy a magas higanytartalom miatt maximum heti 2-szer ajánlott.
Figyelt kérdés
2018. jún. 14. 15:33
1/6 anonim válasza:
Honnan tudod, hogy higannyal fertőzött a tonhal, amit eszel?
Mindenfélét lehet olvasni. Soha nagyobb bajod ne legyen, semmint az, hogy naponta tengeri halat eszel.
2/6 anonim válasza:
Nemrég olvastam egy tanulmányt, listát, hogy melyek azok a halak, amelyekben a legkevesebb a nehézfém tartalom, és a magyar édesvízi halak után a tonhal szerepelt a toplistán, ha nem is az első helyen. Mondjuk úgy, a higanytartalmuk nem kimutatható egészségre veszélyes mértékben. Minket, középeurólaiakat már teljesen bepánikoltatnak újabban ezekkel a hírekkel, mikor amúgy is sokan idegenkednek a halevéstől, de mi van azokkal a népekkel, akik a kedvezőtlen éghajlatuk miatt zömében halhúst esznek? Még sosem hallottam róla, hogy az összes norvég higanymérgezésben hal meg. Én is imádom a halakat, és eszem amennyit csak tudok. Egészségedre!
3/6 anonim válasza:
Ha higany lenne benne, már rég halott lennél, ha mindennap azt ennél. Amúgy persze tudom, ez egy bizonyos havi fix pénzösszeg felett megítélés meg egyéni ízlés kérdése, hogy ki mire költi azt a havi többé-kevésbé fix összeget,amit fizetésként kap, de azért irigyellek, hogy mindennap halat tudsz enni. Ez nagyon egészséges
4/6 anonim válasza:
Jól mondták előttem, ha olyan mérgező lenne, akkor már nem élnél.
Ha ezt kívánja a szervezeted, akkor edd ezt! A szervezeted mindig tudja mire van szüksége (ezt anno drága megboldogult gyerekorvosom mondta). Jó persze az ésszerű keretek között, nyilván ha mindennap pl. mekis kaját ennél, az nem jó, de a tonhal egészséges! :)
5/6 anonim válasza:
Amúgy talán észrevettétek, ezeket a híreket, hogy "veszélyes a hal/tojás/zöldség/gyümölcs/..." jellemzően olyanok nyomják, akik meg amúgy mindenfajta más szemetet összeesznek állandóan.
6/6 anonim válasza:
#5. Az az elkeserítő, hogy folyamatosan manipulálják az embereket azzal, hogy mit egyél és mit ne egyél. Szerintem ez leginkább gazdasági érdek, azok terjesztik ezeket az áltudományos híreket, akiknek érdekük, hogy ne vedd meg azt, hanem azt vedd amit ő forgalmaz. Nálunk a csirke- , sertés-, marhatenyésztés a legelterjedtebb, és nem örülnek neki, ha túlságosan átszokunk a halevésre. Ha itthon a hal lenne a legjobb biznisz, akkor azt mondanák, hogy ne egyél csirkét, sertést, marhát, mert teli vannak nyomatva antibiotikummal, ami nem ürül ki a szervezetükből. Gyakorlatilag manapság szinte minden szennyezett valamivel, még a fű is. Aki azzal büszkélkedik, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt eszik, de nagyáruházban veszi, szinte biztos vagyok benne, hogy több mérget eszik meg, mint egy adag tonhalkonzervvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!