Fehér penészedő trappista sajt felhasználható, ha levágom róla?
Figyelt kérdés
Az íze se igazi, de ha sütőben sajtos rúd tetejére szóróm, nem fertőtlenedik?2018. okt. 22. 17:35
1/5 anonim válasza:
Amikor az étel tetejére kiül a penész, az azt jelenti, hogy az egészben elszaporodott a gomba. Én nem szívesen használom fel, de biztos volt már rá példa, hogy nem vettem észre. Ha felhasználod, akkor csak is sütőben alaposan átsütött valamire.
2/5 anonim válasza:
Ha már ízre se igazi, akkor dobd ki. Itt nemcsak a penészgombák jelentik a gondot, hanem a bennük termelődő aflatoxinok, amik jó eséllyel már benne vannak az egész sajtban. És nem, nem bomlanak le hőre.
3/5 anonim válasza:
A fehéredést én le szoktam vágni róla, a zöld penésszel már nem szórakozok. :D
Nyersen azért ne nagyon edd, ha megkóstoltad, és azért ehető, akkor ha nagyon muszáj, akkor a penésztől legtávolabbi végéből tehetsz a sajtos rúdra, a penészgomba biztosan elpusztul a sütőben, de azért előtte ott volt, nehogy emiatt menjen a kukába az összes süti.
4/5 anonim válasza:
Ha az íze sem jó, akkor dobd ki inkább. Addig még elmegy, míg csak kívül van rajta némi fehér penész, de az íze nem rossz. Szokták mondani, hogy már akkor sem jó, de eddigi tapasztalataim alapján akkor még semmi bajod nem lesz tőle.
5/5 A kérdező kommentje:
Egy csíknyira ráraktam a többit kidobtam. Azt még holnap megeszem, ha bármi lesz, itthon ér :) ..de köszöntem az infókat
2018. okt. 22. 20:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!