Miért nem lehet normális trapista sajtot kapni?
Mostanában akár hányszor vettünk trapista sajtot az összes műanyag izű volt és az állaga is borzalmas volt. Az elmúlt 4-5 hónapban szinte nem is kaptam normálisat, hiába próbáltam végig majdnem az összes gyártó sajtját.
Arról nem is beszélve, hogy már lassan olyan árban van, hogy szívesebben veszem a füstölt vagy nagylyukú sajtokat 100-200 forintal többért.
Hol lehet normális trapistát kapni ami nem olyan puha mint a szivacs és málik szét és mellé nincs műanyag íze?
Hát nem trappistát kell venni, mert az szar.
Régen jobb volt, de most, te jó ég :(
Szerintem nincs olyan hacsak nem házi készítésű/kiskereskedelembe veszed.. Én is már kipróbáltam jópár félét nem légből beszélek.
Én inkább veszek goudat,edamit,cheddart,nagylyukút, tolle grande is nagyon finom, alap sajtokból én inkább ezeknél maradok.
Néhány éve hihetetlenül leromlott a minősége. Nem várják ki a kellő érlelési időt, gyorsérlelésű vacakokat lehet kapni. Régóta nem veszek semmihez sem trappistát, pont a rossz íze és állaga miatt.Én is inkább adok párszáz ft-tal többet, de legalább ehető, ha kell reszelhető legyen a sajt.
Amiket előttem írt valaki, tényleg sokkal jobbak, nekem különösen a nagylyukú ízlik.
A Tolle Grande is finom, a Tolnatej volt régen a legjobb Trappista gyártó cég.
A Bluedino mindennek az alja. A pizza tetején nem olvad, hanem szó szerint ég. Talán a Fino Trappista a jó, de az is mállik. Nagyon magas a zsírtartalmuk, 45(!)%.
Én külföldön élek, itt a 24-28%-os sajt már nekik zsírosnak számít, de nekem meg pont ez a jó. Szépen lehet reszelni, és finom is. Keress alacsonyabb zsírtartalmú sajtokat, akkor jó eséllyel nem mállik.De a nagyon alacsony zsírtartalmú (~17%), az meg már kevés, ez már élvezhetetlen.
Nagyon kérem azokat a fiatalokat, akik pár éve külföldön dolgoznak, ne mondjanak véleményt az itteni (MO-i)élelmiszerekről, mert nagyon tévútra viszik az olvasót.Nincs korrekt összehasonlítási alap.
Én úgy tudom, hogy külföldön sem fenékig tejföl a magyaroknak... Tisztelet a kivételnek !
Mert én milyen tévútra vittem én itt bárkit is? Csak a sajtról volt szó. Itthon is szoktam vásárolni, van tapasztalatom. Hűűűha, mik vannak....!
A " Kérdezni szeretnék " nicknevű kedves honfitársamnak üzenem- aki privátban zaklatott-, hogy
"Hülye, aki mondja " /:Forrest Gamp:/...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!