Van olyan tartósítószer ami megakadályozza a penészt de az erjedést nem?
Cefrénél a pH-t (savfokot) kell beállítani 3,0-3,2 közé, gondolom más dolgok esetén is hasonló a megoldás.
Mit szeretnél erjeszteni?
Aszalt gyümölcs nem romlik meg, ha valóban szárazra van aszalva és megfelelően van tárolva.
Aszalásnál az szokott lenni a gond, hogy hozzá vannak szokva a bolti puha aszalványokhoz - ami azért puha, mert aszalás előtt cukorral megszívatják, és hogy ne romoljon el, tartósítószert is adnak hozzá.
A normális, valóban aszalt gyümölcs az kemény, száraz és a természetes cukortartalmától függően vagy pattanva törik (alacsony cukortartalmú dolgok) vagy kissé nyúlósan szakad el (de ez sem olyan szakadás, mint a bolti aszalványnál).
Tehát ha rendesen meg van aszalva, utána légmentesen lezárva (pl. simítózáras tasakba úgy, hogy ki van belőle a levegő szívva), akko évekig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!