Lehet kapni olyan virslit, amiben nincsen adalékanyag?
Nem igazán, de a Kométa "bécsi" virslije egész jó.
SZója, glutén , laktóz, tejfehérje mentes, (ezek vannak ráírva)
de ami a lényeg,hogy 80% hústartalmú, amilyen elég kevés van.
Még a legjobbaknak mondottak is 65% körüliek.
" Mindenkeppen tesznak hozza vizet, emulgealo szert, tartositoszert ezek nelkul lehetetlen virslit kesziteni."
Ebben tévedsz, az eredeti virsliben csak húspép, víz, és füszerek vannak, semmiféle emulgeáló- meg atartósítószer nem kell bele.
A németországi virslifélékben a mai napig csak ezek az alapvetö összetevök vannak, mégis elállnak elég sokáig.
"A németországi virslifélékben a mai napig csak ezek az alapvetö összetevök vannak,"
Na ebben meg te tévedsz, de óriásit!
Biztos van 1-2 kézműves remek, (nem csak Németországban) de egy sima akármilyen boltban egy átlag virsli tökéletesen, pontosan ugyanabból az ipari hulladék szarból készül ott is!
"A németországi virslifélékben a mai napig csak ezek az alapvetö összetevök vannak, mégis elállnak elég sokáig."
Hogyne persze, a varázslat tartósítja őket ugye?
Azt kéne sok embernek felfogni, hogy lehet habzószájjal vergődni, hogy adalékanyag, meg e-s összetevő, meg tartósítószer, de ezekre azért van szükség, hogy elérhető áron lehessen ezeket a termékeket eladni.
Ha a mai piacon csak és kizárólag bio meg adalékanyagmentes meg antigmo ésatöbbi élelmiszereket lehetne kapni, akkor egy pár virslit sem tudnál megfizetni, nemhogy egész hónapban enni.
A virsli alapból egy húsipari hulladék, arra van kitalálva hogy eladják a szemetet. A legtöbb márkába bele van darálva csont, ánusz, farok, fül, minden sz...r. Nyilván vannak jobb márkák amiben ilyen nincs de az se színhús.
A virsli olyan mint a parizer, a lényeg hogy ne nézd mi van benne.
Utolsó: A virsli (meg a parizer) eredetileg (és a jobb helyeken - lásd Nyugat-Európa) a legjobb minöségü színhúsból készül, nem pedig hulladékból.
Csak Magyarországon divat ezekbe (meg más felvágottakba is) rossz minöségü húsokat, hulladékokat meg egy csomó egyéb nem belevaló adalékot beledarálni és így eladni.
Igen,az tény,hogy a magyar hústermékek(virslik,felvágottak,szalámik,stb...)nem éppen mentesek adalékanyagoktól.Viszont az is tény(mint ahogy valaki írta is),hogy így olcsóbb ezen termékek elöállítása,és így az átlag magyarnak megfizethetö áron megszerezhetö.
Szóval akkor egészséges virslit ne is keressek a magyar boltokban...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!