PONTOSAN milyen összetevőkből/adalékanyagokból készülnek a mekis/burgerkinges húspogácsák?
Sajnos akárhol kerestem neten mindenhol egyből ráírják hogy szar meg nem láttad a super size me-t, rákos leszel, stb. A mcDolnalds a következőket állítja:
- a szendvicsekbe kerülő marhahús színtiszta húsból készül, csak sót és borsot adnak hozzá a grillezést követően. Azt hallottam viszont hogy vegyszerekkel kezelik a húsokat és ez a cimkén rajta van hogy mit raknak bele. Valaki aki mekinél/burgerkingnél dolgozik le tudná írni hogy pontosan mit raknak a husba, mi van a címkén? THX!
Konkrét dolgokra vagyok kíváncsi, aki csak szarozni akarja a gyorséttermeket az ne ide írjon. Csak ritkán eszek ott, tudom hogy egészségtelen. Ha azt vesszük hogy manapság minden felvágottba raknak E621-et ami bizonyitottan rákkeltő akkor lehet hogy egy mekis burger kevésbé rákkeltő mint egy párizsis szendvics, de ez csak az én véleményem.
"magyarul nincs semmi felcimkézve? Fogyasztóvédelem nem foglalkozik vele?"
"Fogyasztovédelmet nem kérdezem, gondolom ha tudnák miket raknak húsba akkor google keresés megtalálná."
Meg is válaszoltad magadnak...
Nagyon érdekes elképzelés, hogy az alapanyagok fel vannak címkézve, hogy a mekiben kapkodva és szigorú időkényszerben dolgozók olvasgathassák, hogy a húspogácsának mi is az összetétele.
A jogszabály úgy szól, hogy a fogyasztót kell tájékoztatni (és nem a mekis alkalmazottat!)
Szóval a mekiben kell reklamálnod, hogy hol a cimke az összetételről - amikor elvitelre kéred és becsomagolják neked. Ekkor még a fogyaszthatósági időtartamot is rá kellene írni. (Ha veszel kimérősen 10 deka párizsit, akkor mindez a vonalkódos címkén rajta van!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!