Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ti melyik boltokban szoktatok...

Ti melyik boltokban szoktatok vásárolni egészségesebb ételeket, viszonylag olcsó áron?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre rosszabbul vagyok a boltban/hipermárketekben kapható "ételektől". Ha csak bele gondolok mik vannak a termékekben már hányingerem lesz és szomorú, hogy lassan szinte már csak ez a választék van elénk rakva. Lassan már semmit nincs kedvem enni, és rá költeni a pénzt, ezekre a vackokra. Az érdekelne, hogy vannak e még rajtam kívül (biztos vannak) akik látják ezt és rosszul vannak ettől. Ti hol szoktatok vásárolni?

2015. okt. 31. 07:48
 1/3 anonim ***** válasza:

A Lidl-t szeretem mert ott vannak német bio vagy fairtrade termékek (elsősorban tejtermékek, tojás tekintetében fontos nekem). Ezeknek a minősége is megbízható és az eredete is.

Zöldséget, gyümölcsöt szívesebben vásárolok piacon, boltban csak akkor, ha nincs szezonja és máshol nem kapni.

Engem is elszomorít, hogy mivel tömik a népet, de az még inkább, hogy a legtöbb ember bele sem gondol, mit tesz a szervezetével a sok feldolgozott hús (az egyik legveszélyesebb rákkeltő), ipari termék, félkész-és fagyasztott, tartósított termék.

Szinte semmit nem vásárolok, ami ilyen nagyüzemi feldolgozáson átment, a tejtermékeken kívül. Ha tehetem, abból is termelőit veszek!

Az Aldiban is ha jól tudom elég sok bio és faitrade termék van, de oda nem szoktam járni.

2015. okt. 31. 12:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ! :)
2015. okt. 31. 15:59
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én mindössze alapanyagokat veszek. Némely dolgot termelői piacon (bár ez önmagában nem jelenti azt, hogy jó az adott étel, válogatni kell) vagy háztól (tojásnál alap, hogy jóféle házi legyen s ízletes paradicsomot is életemben egyszer kaptam boltban, az olasz püréket leszámítva. bolti húsból csak lazacot veszek, ráadásul tenyésztettet, a halnyesedék fedőnevűt, de ha egyszer roppant finom, roppant olcsó és ritkán eszem).

A zöldségekkel nem tudok mit csinálni, megveszem a boltban is (errefelé nincs is piac, s ahol van, ott is jórészt normál zöldségesek vannak, a kistermelők kínálata jóval szegényesebb). Nagyon ügyelek a táplálkozásomra, ami egészségtelen elem marad benne a termelés miatt, azzal remélem, megbirkózik a szervezetem.

Elsősorban házi tojást, olajos magvakat, kókuszzsírt, zöldséget, némi gyümölcsöt eszem. Jól érzem magam így, megteszem, amit tudok, ezen túl nem fogok idegeskedni rajta, mert attól semmi nem lesz jobb, csak rosszabb.

Persze néha eszembe jutnak az élelmiszeripar húzásai s akkor nem vagyok lelkes.

2015. okt. 31. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!