Mi a baj a tartósítószerekkel? A nátrium-benzoáttal?
1. A levegöben honnan lennen nátriumbenzoát?
2. Ha lenne, akkor is, ha már a levegöböl sokat bevittél a szervezetve, akkor a plusz a tartósítószerrel már elérheti azt a határt, ami ártalmas.
3. A legtöbb ilyen szer felhalmozódik a szervezetben és idövel rengeteg betegséget okoz, amit azonban akkor már nem lehet meggyógyítani.
Elsősorban komolyan, szakmai, hozzáértő választ várnék.
1.Itt egy wikipédia cikk, utolsó részt olvasd el belőle. [link]
Angolul pontosabb:
2. Mint említettem minimális mennyiség van az élelmiszerekben mert minimális mennyiség képes megölni a legtöbb baktériumot és gombát.
3. Miből gondolod hogy felhalmozódik? A WHO szerint 5mg/testtömeg kg a megengedett egészségügyi határérték, hozzáadva az élelmiszerekben ennek nagyon is csak töredéke van. Az angol wikipédia cikkben olvashatod, hogy természetes vegyület, kifejezetten sokat termelnek a bogyós gyümölcsök, áfonyák és hippursavban is rendkívül sok van.
Ahogy látom, TE ELDÖNTÖTTED, hogy nem káros, annak ellenére, hogy mindenhol annak tartjá.
Az, hogy valami természetesen is elöfordul, nem jelenti azt, hogy nem árt, föleg, mivel a természetes elöfordulás és az ipari felhasználás közt nagyságrendbeli különbségek vannak, és közismert az a tény, hogy a mennyiségtöl függ a legtöbb anyag mérgezö vagy nem mérgezö volta.
De mivel te eleve úgy állsz hozzá, hogy hülyeség, hogy ártalmas, azért nem érdemes veled vitatkozni, mert elfogult vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!