"tartós" rizs van? :D ami nem hal meg 2. napra?
A normál olcsó rizs 3-4 napig teljesen jó, mi ezt tapasztaltuk itthon. Azalatt pedig mindig elfogy 30 deka. Ha nem fogyna el, kisebb mennyiséget főznék, annyira nincs vele munka, hogy naponta se lenne nagy ügy...
Nem vagyunk rizsínyencek, de szaga akkor sincs 2-3 naposan.
Ha rendesen megfözöd, és hütöben tartod, akkor nem szabad megromlania két nap alatt.
De eleve minek fözöl meg 3-4 napra elöre rizst? Ha nem tudod rendesen tárolni, akkor fözz kétnaponta frisset.
1. Normàlis minősègű rizsnek, ha hűtőben tartod, nincs szaga.
2. Rizst minek csinálsz napokra előre? Èrdemesebb frissen, hisz hamar megvan keg munka utàn is.
mi a s**** B minőségű rizsét vesszük 1 kg 250/60 FT
És nem tapasztaltunk még ilyet. Sőt! Ha kinn hagyjuk egy egész napra az asztalon, még másnap is vígan ehető.
Szerintem nálatok az lesz a baj, hogy nem megfelelő mennyiségű a víz. Ha marad benne plusz víz akkor képes bebüdösödni. Legalábbis mamám a zacskós verziót használja, amit bő vízbe kell főzni és ha nem csepegteti le rendesen, akkor az öve nyálkásodik és büdi is lesz. De mi mindig pároljuk, tehát az összes vizet felszívja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!