Miért mondják, hogy a zacskós rizs 'rosszabb', mint a nem zacskós?
Kik mondják? És milyen zacskós rizsre mondják?
Olyan növényféle nincs hogy zacskósrizs. Zacskóban ugyanaz található, mint dobozban vagy papírtasakban. Van teljesen feldolgozatlan, csak kiadagolt. No, annak sok értelme nincs, csak drágább a simánál. Ezen kívül zacskós van még különféle módon előkezelt. Ez nem jelent semmiféle minőségromlást.
Én nem azt mondom, hogy rosszabb, de én pl. nem szeretem. És még megmondani sem tudom, hogy miért. :)
Úgyhogy ez is az "ízlések és pofonok" kategória.
Na, de mi akadályoz meg abban, hogy kinyisd azt a zacskót, és elkészítsd a tartalmát úgy, ahogy szereted? Szerintem semmi. A zacskós drágább a zacskó meg a porciózás miatt - ez ellene szól, ugyanakkor kényelmesebb, többnyire gyorsabb is, ez mellette.
Elkészíteni lehet többféleképpen, ahogy a dobozra írták, úgy is, de másképp is. Azt is lehet pirítani, felönteni másfélszeres vízzel, belenyomni curryt, hagymát meg bármit.
A főzőtasakos rizsre gondolsz? Mert én a másikat is zacskóban szoktam venni.
Szerintem nem rosszabb, csupán más az elkészítési módjuk. Aki úgy szereti, mint a négyes válaszoló írta, olajon megpirítva, fűszerezve, annak rosszabb. Aki amúgy is csak vízben főzi, annak meg nem. A magam részéről mindkettőt szeretem, azt használom, amihez éppen kedvem van. A főzőtasakos nagy előnye, hogy nem mászkosodik, bár egyszer nekem azt is sikerült szétfőznöm.
Aperitif, a mászkosság a rizs fajtájától függ. Ha nem kevergeted, akkor szerintem nem lesz mászkos a normál jázminrizs. Attól lehet mászkos, hogy a héját megsérted, megtöröd a kevergetéssel.
A szusirizs, risottorizs és tsai viszont alapból ragacsosak. Ilyen fajták.
# 5
Persze, ki lehet bontani a tasakosat és megfőzni rendesen csak annak nincs sok értelme mert ahogy írod a porciózott drágább.
Ha csak simán megfőzi valaki nem akar vele babrálni akkor semmi baj nincs a tasakossal.
Nem tudom, mamám tescós főzőtasakos rizst vesz, és olyan gumiszerű az egész.
Mi sem veszünk hű de drága rizst (sokkal olcsóbb kiló árban), de az mégis finom, omlós lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!