Csöves kukoricát nyersen, vagy főzve érdemes lefagyasztani?
Főzd meg!
Minden lefagyasztandó zöldséget "blansírozunk" főzés előtt.
De arra azért arra számítsatok, hogy nem lesz ugyanolyan, mint frissen!
Előző vagyok:
Nem főzés előtt, hanem fagyasztás előtt! Bocs elírtam.
A csemege kukoricát nyersen is forrástól számítva csak 10 percig kell főzni. Ha most főzöd forrástól számítva 5 percig, akkor majd evés előtt tegyed lobogó forró vízbe és csak 5 percig főzd, amikor visszanyerte a forrását.
Gyakorlatilag amit az előző válaszló küldött kinket, az is így készül.
Főzve szoktam lefagyasztani, ugyanúgy készítem, ahogy azt az #5.válaszoló írta. Nagyon alaposan be kell csomagolni, hogy megőrizze a nedvességet, mert hajlamos fagyasztva is kiszáradni.
A csöveket egyesével folpackba szoktam csomagolni, és ezeket beteszem simítózáras tasakba, így annyit lehet kivenni belőle amennyi éppen kell.
Fogyasztás előtt még fagyosan lobogó forró vízbe dobom pár percre, de csak addig amíg átmelegszik nem főzöm tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!