Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Napi 1 ezer forintból tényleg...

Napi 1 ezer forintból tényleg ki lehet jönni kaja ügyileg egy embernek?

Figyelt kérdés

Ha valakinek csak a saját ételével kell foglalkoznia. Jó, nem pont úgy hogy szigorúan nem lehet több ezernél egy nap sem, hanem mondjuk 30 napra 30 ezer.

És még úgy, hogy tartalmasan, laktatóan egyen.

2018. febr. 27. 18:08
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
56%

A kefír, joghurt olcsó még (350 Ft/kg), és kefírt otthon is lehet csinálni tejből, ha szereted, bárnem érdemes, mert csak 150 Ft-ot spórolsz veleliterenként, de ha sokat fogyasztasz belőle,mondjuk heti 1 litert, akkor az heti 15 0 Ft megtakarítás, az 4 hét alatt 600, úgy már érdemes.

Sokszor az alma és a narancs, banán is olcsó, 200-400 Ft.

2018. febr. 27. 19:19
 12/32 anonim ***** válasza:
42%

Paradicsomleves, tojásos rántottleves.

Rántás, abba hagyma, paradicsompüré, só, cukor/édesítő, és betűtészta (ez mondjuk drága) vagy csipetke (liszt+víz).

Rántás, abba hagyma, fokhagyma, 4-6 db tojás (55 Ft/db egy nagyobb tojás).

2018. febr. 27. 19:22
 13/32 anonim ***** válasza:
8%
Nem lehet,legalább 2 ezer forint kell.
2018. febr. 27. 19:23
 14/32 anonim ***** válasza:
29%
Rántotta 5 fej hagyma, 7-10 dkg zsír, 4 nagyobb tojás: 330 Ft kb.
2018. febr. 27. 19:24
 15/32 anonim ***** válasza:
88%

Érdekes módon sokkal változatosabb volt az étrendem amikor nyáron munka miatt meghúztam az 1500 forintos keretet, volt amikor 1000ft-ot se költöttem.

Meg lehet oldani,gyümölcs,zöldség,szalámi,virsli,hús stb.. szóval semmi előrecsomagolt téma.

Ha nagyobb kiszerelésben előre bevásárolsz úgy is meg lehet oldani, ebben az esetben főzni kell tudni és dobozolni. Egy főzésre 2-3 adagot eltenni, azokat beosztani. Nem lehetetlen.

Bár én ha most számolok így sincs 40ezernél több a kajám.

Ha véletlen valakivel feleznéd a kajára jutó költséget olcsóbban is megúszhatnád.

2018. febr. 27. 19:25
 16/32 anonim ***** válasza:
60%
14. megj.: Én 1,5 tojásnál többet nem tudok így megenni, de bőven számoltam, nem vagyok középtermetű férfi.
2018. febr. 27. 19:25
 17/32 anonim ***** válasza:
63%

Csak akkor elég, ha főzöl. Én kettőnkre főzök ennyiből.

Igaz, a zsírt, lisztet, hagymát, krumplit, sót, cukrot, pirospaprikát, rizst nem naponta veszem, hanem általában havonta, kivéve a pirospaprika, mert abból házit veszek egy évben 1x.

Ételek:

Székelykáposzta:

Félkiló lapocka + 1 kg. savanyú káposzta (500+300)

2-3 napra elég

Paradicsomos húsgombóc:

30 dkg darált hús + 1-2 paradicsomkonzerv (300 +150)

2 étkezés

Túrós csusza:

0,5 kg csusza tészta + 0,25 túró +1 tejföl +20 dkg füstölt szalonna (350+300+250+300)

2-3 evés

Paprikás krumpli virslivel, vagy kolbásszal, bableves, mirelitből szilvás gombóc (600 körül 1 kg., ami kb 20-22 db) spenót tükörtojással, vagy bundás kenyérrel, gombapörkölt, csirkecomb rántva (farosnak 350-450 kilója, ez kb. 3-4 db) milánói makaróni (Knorr szósz 600,- makaróni 400,-) húsleves húsos csontból (csont 300,-)

Rakott kelkáposzta (30 dkg. darált hús, rizs, tejföl)

Fasírt krumplival, vagy főzelékkel, resztelt csirkemáj (0,5kg. 250,-Ft) krumplival, ...

Simán ki lehet hozni a főzést több napra egyezerből, a többi marad reggelire, felvágottra, kenyérre.

Én sokat spórolok, hogy csinálok krémeket, tojásból, tepertőből, csirkemájból, vagy negyed túróból körözöttet.

Ha oldalast sütök, vagy bőrös malacot (utóbbi 600,-/kg) a jó borsos, fokhagymás zsírja kenyérre kenve teával, komplett vacsora, nekünk jobb nem is kell, mert a kedvencünk.

Hajnalig tudnám írni neked, árakkal.

2018. febr. 27. 19:57
 18/32 anonim ***** válasza:
16%
az en kajam atlagban kb 400ft naponta, hazi koszt, nem vagyok alultaplalt es eleg sokat eszem
2018. febr. 27. 20:23
 19/32 anonim ***** válasza:
68%

Simán, még speckó étrenden is (én pl. étolaj helyett kókuszzsírt, cukor helyett cukoralkoholt, gabona helyett olajos magvat, maglisztet vagy valami teljesen mást használok). Az se gond, ha a kalóriaigény nagy, persze ha a fehérjeigény is, az már drágít, de vannak ott is olcsó opciók.

Nem is tudom, mire költenék napi ezernél többet, bár 1-2 ötletem azért akad, de az nem vinne messzire. Sokkal több nekem egyszerűen felesleges.

DE én magam főzök, nem veszek feldolgozott ételeket, nem megyek étterembe, pékségbe, s igencsak kedvelem az olcsóbb zöldségeket, gyümölcsöket is, nem kell napi fél kiló málna (mintha lett volna ilyen eset egyszer régen itt, a gyk-n, nem értette, mire megy el a pénz) és vadlazac spárgával sem, a házi tojás is remek.

2-3000 kcal szerintem egészségesen (mivel mindenkinek mást jelent az egészséges, ebben sose fogunk egyetérteni) és élvezetesen kihozható napi 1 ezerből szinte bármilyen rendes étrenden. Bár már rég számolgattam, de azóta nem volt olyan nagy infláció s akkor napi 500 is kihozható volt nem nagy kalória- és fehérjeigényhez, finom ételekkel, de kissé aszkétán...

2018. febr. 27. 20:36
 20/32 anonim ***** válasza:
47%

#14: Ez azért elég speckó :D Rámentél a kalóriákra, látom, de ahhoz képest nagyon tápanyagszegény. S ennyi zsírt még én se szívesen ennék egy ilyen kis rántottában...

3 zsír, 1 fej hagyma, 8-10 tojás, nyers zöldségekkel sokkal jobb, mellé még egy kupac vegyes étel (mivel kálcium és magnézium is kéne valamiből, sokan szeretjük a gyümölcsöket is s kalória sem árt még)...

De persze ez csak egyetlen (potenciálisan szénhidrátszegény) megközelítés.

2018. febr. 27. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!