Húsvéti sonka 2 éhes embernek?
Tudok egy nagyszerű hentest Nagykanizsán.
Ugye érted a problémát a kérdéssel...
Tényleg legalább a kontinenst megírhattad volna amiről szó van. :)
Na mindegy.
4 ezer forintért vehetsz bármit, de kérdés, az hogy mennyit.
Szerintem piacon vagy hentesnél próbálkozz.
Max 3 ezer ft/kg, már kapsz minőségi füstölt sonkát piacokon vagy pl a Metróban.darabolva is árulják, úgy, hogy bőven választék, árban, mennyiségben is.
Az említett kötözött sonkát én sem ajánlanám az ellenségemnek sem...
Én "szívsonkát" vettem a kedvenc hentesemtől,Nagykanizsán. :)
Nézegess több helyen,nem kell az első hentesnél megvenned.
Természetesen adnak egy kilós darabot is.
A Lidlben a kis üveges torma most 119 forint. A Pennyben a retek csomója 99ft. A kígyóuborka szintén akciós Lidlben. A Tescoban a fejes saláta darabja most csak 69ft.
Egyébként a Pick kötözött termékei is akciósak most. 999ft/kg.
A Pennyben a 10dbos tojás most 299ft.
Hagyma nem tudom hol a legolcsóbb.
A lapocka is sonka, csak az az első sonka, kicsit kisebb és kövérebb a hátsónál. A tarja a nyaki részen van,kissé zsírosabb az is, de finom puha tud lenni. A klasszikus a hátsó combsonka, amit mindenhol adnak darabolva is.
Szép , sötét, érett legyen a soványa egy kevés kövér résszel, ilyennel nem fogsz mellé. Bár szerintem ez a legszárazabb rész megfőzve.
Ha tarját veszel, akkor kérj egy kisebb kötözöttet, mert az csak kötözötten tartja meg a formáját.
A hálót vagy spárgát még melegen le kell szedni a húsról.
egyébként pedig mindegyik fajta füstölt főtt dolgot a saját levében kell hagyni teljes kihűléséig.
A levét is fel lehet használni levesnek, de ezt anyukád is biztos tudja. érdemes leszűrve akár lefagyasztani is, fél literes műa. palackban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!