Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Húsvéti sonka 2 éhes embernek?

Húsvéti sonka 2 éhes embernek?

Figyelt kérdés
Ketten vagyunk lányok, anyukámmal. Vasárnap megyünk a nagymamámhoz, nála csülkös bableves lesz, más húsvéti nem. Így már csak a hétfőt kell megoldani, de nem lenne baj, ha keddre is jutna. A helyzet az, amiért a kérdést felteszem, hogy nem állok most túl jól és nekem kell vásárolni. Én böjtölök, tehát már több, mint 40 napja nem ettem húst, így nekem ez tényleg fontos. Ilyen kötözött vizes-tescos lapockát nem szeretnék venni. Tudtok tanácsot adni és kalkulálni nekem, hogy hol, milyen sonkát vegyek, mennyiért, hogy elég is legyen, finom is legyen, de 4 ezernél többet ne kelljen rá költenem.
2016. márc. 24. 19:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%

Tudok egy nagyszerű hentest Nagykanizsán.

Ugye érted a problémát a kérdéssel...

2016. márc. 24. 19:23
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg legalább a kontinenst megírhattad volna amiről szó van. :)

Na mindegy.

4 ezer forintért vehetsz bármit, de kérdés, az hogy mennyit.

Szerintem piacon vagy hentesnél próbálkozz.

2016. márc. 24. 19:27
 3/11 A kérdező kommentje:
Jaj hát nem szó szerint értettem! Hanem, hogy gondolom piacon. De ott én csak egy rakat guszta húst látok. Mit érdemes venni 4 alatt, hogy kell kérni? Mert hát a sonka óriási, de leginkább azt vennék. De csont nélkül pici sonka darabot fogok kapni? Mit tudtok a lapockáról? Kezdő vagyok, azért kérdeztem, nem konkrét tipp kell, hogy itt. (egyébként budapesti vagyok, vidéken elmennék falura valami jó kis háziért...:) ) Ja és a 4-ben a retek, hagyma, torma, tojás is benne van, tehát a húsra nem jut annyi...
2016. márc. 24. 19:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Max 3 ezer ft/kg, már kapsz minőségi füstölt sonkát piacokon vagy pl a Metróban.darabolva is árulják, úgy, hogy bőven választék, árban, mennyiségben is.

Az említett kötözött sonkát én sem ajánlanám az ellenségemnek sem...

2016. márc. 24. 19:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én az Auchanban láttam szép füstölt sonkákat 1300/kg áron. De piacokon is érdemes szétnézni.
2016. márc. 24. 19:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én "szívsonkát" vettem a kedvenc hentesemtől,Nagykanizsán. :)

Nézegess több helyen,nem kell az első hentesnél megvenned.

Természetesen adnak egy kilós darabot is.

A Lidlben a kis üveges torma most 119 forint. A Pennyben a retek csomója 99ft. A kígyóuborka szintén akciós Lidlben. A Tescoban a fejes saláta darabja most csak 69ft.

Egyébként a Pick kötözött termékei is akciósak most. 999ft/kg.

2016. márc. 24. 20:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A Pennyben a 10dbos tojás most 299ft.

Hagyma nem tudom hol a legolcsóbb.

2016. márc. 24. 20:32
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A bolti tojások oly picik, hogy a velük ellentétben ízes háziak sokszor még jelentősen olcsóbbak is... S figyelembe veszem, hogy a nagy tojásokban arányaiban több a kevésbé értékes fehérje...
2016. márc. 24. 20:55
 9/11 A kérdező kommentje:
Tojásból én is a nagyot, sárgát szeretem, de inkább csak látványra. Oly egészségtelen vagyok e téren, hogy a fehérjét nem vagyok hajlandó megenni, annyira nem szeretem, míg a sárgáját két pofára. :) Anyukám fordítva van bekötve, így nincs harag. :) Sonka kérdés még mindig nem tiszta. Lapocka, tarja, sonka? Melyik, milyen? Mit javasoiltok? Kezdő vagyok, nézzétek el nekem... :)
2016. márc. 24. 21:00
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A lapocka is sonka, csak az az első sonka, kicsit kisebb és kövérebb a hátsónál. A tarja a nyaki részen van,kissé zsírosabb az is, de finom puha tud lenni. A klasszikus a hátsó combsonka, amit mindenhol adnak darabolva is.

Szép , sötét, érett legyen a soványa egy kevés kövér résszel, ilyennel nem fogsz mellé. Bár szerintem ez a legszárazabb rész megfőzve.

Ha tarját veszel, akkor kérj egy kisebb kötözöttet, mert az csak kötözötten tartja meg a formáját.

A hálót vagy spárgát még melegen le kell szedni a húsról.

egyébként pedig mindegyik fajta füstölt főtt dolgot a saját levében kell hagyni teljes kihűléséig.

A levét is fel lehet használni levesnek, de ezt anyukád is biztos tudja. érdemes leszűrve akár lefagyasztani is, fél literes műa. palackban.

2016. márc. 25. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!