Házi szalámi készítéséhez használhatunk fehérborsot is, vagy inkább maradjunk a feketénél?
Nem Békés megyében élek, és nem igazán érdekel, hogy ott hogy nevezik a különböző töltelékeket. Nálunk van kolbász és szalámi. Ha szalámi, akkor általában jó vastag bélbe töltjük, és relatíve sokáig érleljük. Hiába használjuk ugyanazt a bekevert húsanyagot a kolbászhoz és a szalámihoz, a végeredmény (íze) akkor is más.
Egyébként attól, hogy Békés megye híres a kolbászáról, még nem biztos, hogy ott készül a legjobb, legfinomabb anyag. :)










Jó, akkor ezt a töménytelen marhaságot, amit az 51%-os békés megyei összeírt, felejtsd el:)
A nem paprikás szalámik ízükben általában nagyban eltérnek a kolbászoktól. Az ízt pedig elsősorban (nyilván a hús mellett) a fűszerek befolyásolják. Olyan fűszerek mint pl FEHÉR BORS, szegfűszeg de akár mondhatnám a fahéjat is.
Szóval a kérdezőnek válaszolva: természetesen használhattok, de azért szerezzetek előbb egy jó fehér borsos receptet hozzá és/vagy kísérletezzétek ki a sajátotokat, mert értelemszerűen nem ugyanaz a mennyiség és nem ugyanazok a kísérőfűszerek kellenek a fekete és a fehér borsos verziókhoz.

























Istenem, egyszerűen végtelenül szomorú, hogy még egy ilyen témában is képesek emberek egymásnak ugrani.
Elég lett volna kb. annyi, ami el is hangzott, hogy a fehérborsnak más íze van - más lesz tőle a szalámi.
Én pl sonkás tésztán, sajtos dolgokon sokkal jobban szeretem a fehéret és igen, olasz, spanyol szalámikban is van zöldborstól kezdve számtalan dolog - mégis finom :-)
Nincs "egy igazság" (nem írta, hogy csabait vagy gyulait akar készíteni), nem kell azért nekiugrani a másik embernek, mert kísérletezni szeretne.
"Élni és élni hagyni"... az elvem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!