Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Házi szalámi készítéséhez...

Házi szalámi készítéséhez használhatunk fehérborsot is, vagy inkább maradjunk a feketénél?

Figyelt kérdés
2018. jan. 25. 15:10
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Nem Békés megyében élek, és nem igazán érdekel, hogy ott hogy nevezik a különböző töltelékeket. Nálunk van kolbász és szalámi. Ha szalámi, akkor általában jó vastag bélbe töltjük, és relatíve sokáig érleljük. Hiába használjuk ugyanazt a bekevert húsanyagot a kolbászhoz és a szalámihoz, a végeredmény (íze) akkor is más.


Egyébként attól, hogy Békés megye híres a kolbászáról, még nem biztos, hogy ott készül a legjobb, legfinomabb anyag. :)

2018. jan. 26. 13:26
 12/24 anonim ***** válasza:
23%
Akkor fogadd meg azoknak a tanácsát, akik azt mondják hogy a fehérborsot másra használd. Gyulai, csabai mond valamit? Kolbászfesztivál? Nálunk minden háznál vágnak, gyere el és elmondják, hogy kell csinálni.
2018. jan. 26. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 Carragher_x ***** válasza:
89%

Jó, akkor ezt a töménytelen marhaságot, amit az 51%-os békés megyei összeírt, felejtsd el:)

A nem paprikás szalámik ízükben általában nagyban eltérnek a kolbászoktól. Az ízt pedig elsősorban (nyilván a hús mellett) a fűszerek befolyásolják. Olyan fűszerek mint pl FEHÉR BORS, szegfűszeg de akár mondhatnám a fahéjat is.


Szóval a kérdezőnek válaszolva: természetesen használhattok, de azért szerezzetek előbb egy jó fehér borsos receptet hozzá és/vagy kísérletezzétek ki a sajátotokat, mert értelemszerűen nem ugyanaz a mennyiség és nem ugyanazok a kísérőfűszerek kellenek a fekete és a fehér borsos verziókhoz.

2018. jan. 26. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 Carragher_x ***** válasza:
*töméntelen
2018. jan. 26. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:
21%
szegfűszeg kolbászba??? Javasolnám a fahéjat is a kakaót is. Idióta.
2018. jan. 27. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 Carragher_x ***** válasza:
100%
Ja, felháborítóan idióta vagyok, mert ismerek pár olasz szalámit, pl a Soppressatat.:)
2018. jan. 27. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 anonim ***** válasza:
26%
Ha nem tűnt volna fel, nem Olaszországban vagyunk.
2018. jan. 28. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 Carragher_x ***** válasza:
100%
És?
2018. jan. 28. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 anonim ***** válasza:
30%
Ez olyan parttalan vita, mint a disznóhúsból hamburger (ami blődség az n-hatványon). Ha nem akarsz a többségi tanácsra hallgatni - miszerint nem ajánlatos a fehér bors -, hát tegyél bele azt, oszt ne panaszkodj a közösségi oldalakon, hogy elszúrtad. Legföljebb máskor nem követed el ugyanazt a hibát. Vagy ha mégis, ugyan kit izgat?
2018. jan. 28. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 anonim ***** válasza:
87%

Istenem, egyszerűen végtelenül szomorú, hogy még egy ilyen témában is képesek emberek egymásnak ugrani.


Elég lett volna kb. annyi, ami el is hangzott, hogy a fehérborsnak más íze van - más lesz tőle a szalámi.


Én pl sonkás tésztán, sajtos dolgokon sokkal jobban szeretem a fehéret és igen, olasz, spanyol szalámikban is van zöldborstól kezdve számtalan dolog - mégis finom :-)


Nincs "egy igazság" (nem írta, hogy csabait vagy gyulait akar készíteni), nem kell azért nekiugrani a másik embernek, mert kísérletezni szeretne.

"Élni és élni hagyni"... az elvem.

2018. jan. 29. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!