Mit egyek reggelire holnap, ha nincs itthon tojas se szalami es sajt sem?
Készits házi pizzát
1.Elkészítjük elsőként a tésztát: a lisztet egy műanyag tálba öntjük, egy csipet sót adunk hozzá. Hozzáadjuk a megfőtt, jól áttört, már hidegre hűtött burgonyát. Jól összekavarjuk a lisztel. A vizet langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt, és hagyjuk néhány percig.
Ha az élesztő feljött, akkor a liszt közepébe öntjük az élesztős vizet, és alaposan "kidagasztjuk", mikor a tészta kissé hólyagos, akkor hozzágyúrjuk még az evőkanálnyi olajat.
A tálat letakarva kb. 40 percig hagyjuk megkelni. Ebből az adagból 2 pizza süthető (30 cm-es sütőformában).
Míg a tészta kel, elkészítjük a húst.
A csirkemellet kissebb kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük. Majd hozzáöntjük a gyros fűszersót, pici vizet is önthetünk alá (elhagyható). Készre sütjük a húst.
A zöldségeket apró kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerinti mennyiséget.
A tejfölt, majonézt, mustárt, ketchupot és csipetnyi borsot összekeverjük. Felhasználásig hűtőben tároljuk!
Ha megkelt a tészta, két részre osztjuk. A pizza formát picit megolajozzuk, és beletesszük az első kinyújtott tésztát.
Előmelegített sütőben kb. 7 percig elősütjük.
Majd kivesszük, és megkenjük a tartármártás felével, elosztlatjuk rajta a hús felét illetve a zöldségeket. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
Addig sütjük, amíg a széle kissé aranybarna nem lesz.
Ha kész, a másik tésztával is így járunk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!