Külföldön hogy hogy nem ilyen elterjedt a trappista sajt, mint itthon?
Itthon a boltok, és a sajt pultok tele vannak kisebb nagyobb trappista sajtokkal.
Külföldön (Ausztria, Németo., Fro., stb ) baromi ritka, inkább Gouda sajtokat láttam, meg mindenfélét.
Hogy hogy?
Egy tévéműsorban azt mondták erről, hogy a trappista sajt minőségre nem a legjobb. Konkrétan a minőségibb sajtokhoz szokott külföldi kitérne a hitéből, ha trappista sajtot kellene ennie. (az utóbbi időben tényleg sokat romlott minőségben, nem olyan, mint kisiskolás koromban)
Ennek ellenére én szeretem és pl. a Gouda sajtot utálom, a többihez sincs túl nagy kedvem kóstolás erejéig sem.
Mert a trappista egy értéktelen, épphogycsak sajtnak sem nevezhető műanyagkészítmény, legalábbis amit ma árulnak. Amit 20 éve lehetett kapni, az a goudához hasonlóan élvezhető semleges ízű félkemény sajt volt. Ma akkor jutsz erre a szintre, ha becsomagolod és még 3 hónapig érni hagyod a boltit... szégyen.
Külföldön megtehetik, hogy minőségi sajttermékeket választanak, így nincs igény ilyesmire. Itthon nincs túlzottan nagy igény a minőségre, így marad a trappista.
A trappista sajtok minősége, függetlenül a gyártótól, pocsék. Nem érlelik meg kellően, ezért hamar is penészedik.
Ilyen terméket külföldön nem vesznek.
Itthon sem veszik sokan a trappistát, legfeljebb azok, akinek nincs pénzük a minőségi sajtra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!