Mi a különbség a kristálycukor és a porcukor közt?
Figyelt kérdés
Oké tudom, az egyik apró szemű a porcukor meg por állagú. De még se egyforma az ízük. Pl. a porcukor a kávéban nagyon rossz ízt ad. De a sütikben viszont nem lehet észrevenni a különbséget.
2018. jan. 22. 11:08
1/8 anonim válasza:
A bolti porcukorba tesznek adalékot, hogy ne álljon össze és annak van ilyen íze.
Én sosem veszek porcukrot, ha valamibe tényleg kell (mert a legtöbb esetben a kristálycukor is ugyanolyan jó), akkor a kávédarálóban megdarálom frissen.
2018. jan. 22. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Nyilván a porcukor a daráláskor, őrléskor a szemcsék felszínén a súrlódó-nyíró-erőtől karamellizálódik egy minimális mértékben, emiatt érzed másnak az ízét, mint a kristálycukorét. Meg lehet, hogy összetapadás ellen valami adalékot is adnak hozzá.
2018. jan. 22. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 Andizsuzsi válasza:
"A bolti porcukorba tesznek adalékot, hogy ne álljon össze és annak van ilyen íze. "
Semmilyen adalék nincs a bolti porcukorban, ami a kristálycukorban ne lenne benne. A bolti porcukor őrölt bolti kristálycukor.
2018. jan. 22. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Az ízlelés függ az adott élelmiszer felületétől is, másabb, intenzívebb az íze a porcukornak, mert jóval kisebb felületű részecskékből áll. Semmi különbség nincs összetételben a porcukor és a kristálycukor között.
2018. jan. 22. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Valamennyi kukoricakeményító hozzákeverésével oldják meg a csomósodást.
2018. jan. 22. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat. Viszont valamikor úgy érkeznek meg a boltba hogy már eleve kő kemény a porcukor...
2018. jan. 22. 11:54
7/8 anonim válasza:
Én is darálom otthon, és szoktam a porcukron érezni azt a jellegzetes szagát. Mintha valamennyire felmelegedne, vagy megolvadna egy kicsit a súrlódás hatására.
2018. jan. 22. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
"Az ízlelés függ az adott élelmiszer felületétől is, másabb, intenzívebb az íze a porcukornak, mert jóval kisebb felületű részecskékből áll. Semmi különbség nincs összetételben a porcukor és a kristálycukor között."
De a kérdező kévéba tette, és nem a szokott ízt kapta. Kávéban feloldódva nem is értem hogy jön ide a szemcseméret. És ha az összetétele ugyanaz, akkor miért nem lehet ugyanolyan ízű kávét csinálni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!