Van különbség a 3 napja, és az 1 hónapja lefagyasztott csirkemell között?
Napi szintem eszem, így nagyobb mennyiségben szoktam vásárolni. Felmerült bennem a kérdés, hogyha nem havonta, hanem pl hetente vennék csirkemellet, akkor lehet hogy kicsit frissebbet ehetnék.
Számítana ez valamit? Alapból frissen veszem, már amennyire frisset lehet kapni, majd én zacskózom el, és fagyasztom le.
Van köztük különbség? Ízben, állagban, vagy egészségesség terén?
Van, de nem sok. Nagyon sokat számít - ahogy az előző hozzászólónk írta - milyen gyorsan kerül a fagyasztóba. S még egy igen fontos dolog: nem elég csak megfagyogatnia, elvben mínusz 18 °C-on kellene tartani a felhasználásig. Ugyanis a hidegben nem pusztulnak el a bomlást okozó baktériumok, hanem csak lelassul az élettevékenységük. S nem mindegy, hogy kicsit, vagy nagyon fáznak... :) Ezért érzékeny dolog a felengedés. Vannak olyan baktériumtörzsek, melyek 0 °C körül még elég vidámak, tehát ha lassabban is, de romlik az étel (hús, zöldség stb.).
Számít az is, hogy milyen körülmények között kerül a pultra, mennyi időt volt levegőn (a levegőben óhatatlanul van mindenféle gomba, baktérium), állt a szatyorban. Az előzőre sajnos nincs sok hatásunk.
Ha igyekszünk mindent jól csinálni (és a bolt sem vert át), akkor viszont elmodható, hogy lazán el lehet tenni még a halat is fagyasztva akár fél évre is - szinte teljesen friss marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!