Miért van annyira nagyon nagy különbség és más íze egy házi tyúk-húslevesnek mint egy boltinak amit mondjuk kevés csirkemell, kevés comb, vagy valami kis szárny alkot?
Figyelt kérdés
2017. okt. 15. 16:59
1/3 anonim válasza:
Mert a bolti csirkéket mesterséges cuccokkal táplálják, növesztik, amitől a húsának is más íze lesz, ezáltal a belőlük elkészített ételeknek is.
Viszont a házi csirkék, tyúkok jóesetben szabadon kapirgálnak, futkosnak eleget a friss levegőn, nem tojató meg tudomisén milyen tápokkal etetik, hanem kukoricadarával, különféle gabonákkal és sok zöldet is, meg konyhai hámzékokat, tojáshéjat stb kapnak, amitől szépen tudnak a természetben kifejlődni, jobb lesz a húsuk.
3/3 Juliusz48 válasza:
Pont az ami a vadon élő és a tápos állatok között, az ennivalójuk. De nem csak az ízük, hanem a húsuk csontjuk állaga is más. Viszont amíg a tápos csirke kb 6 hát alatt éri el a vágósúly, addig egy szabadon tartott kapirgálós esetleg a duplája alatt sem lesz akkora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!