A száraztészta is meg tud romlani?
Figyelt kérdés
Volt egy bontatlan csomag durumtésztám, ami már vagy egy éve lejárt. Nem gondoltam, hogy a száraztészta le tud járni, meg normálisan nézett ki és nem volt büdös, viszont az íze egy kicsit kesernyés volt főzés után. Igazából nem vettem észre a szósz miatt (anyukám kóstolta magában, és ő szólt, hogy úgy érződik rajta a keserű íz), ezért megettem... lesz tőle bajom?2018. jan. 2. 22:31
1/4 anonim válasza:
Nem lesz. Lehet, hogy az alapból kesernyés, vagy csak anyukád megijedt tőle, hogy lejárt. Én mindig simán megeszem a lejárt tésztát, tegnap éppen 2014-eset, semmi bajom. Ha lennének is benne baktériumok (szerintem szárazon nincsenek), azok elpusztulnak a főzéstől.
2/4 anonim válasza:
A durumlisztből készült tészta más ízű, de hagyományosan vett értelemben nem romlik meg a száraztészta, csak egyre keményebb lesz, azaz értelemszerűen több főzést igényel.
3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2018. jan. 3. 16:56
4/4 anonim válasza:
Szia!
Annyi, hogy meg tud molyosodni, de azt látod, mikor kibontod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!