Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan szeressem meg a zöldség...

Hogyan szeressem meg a zöldségeket?

Figyelt kérdés
A répát, krumplit, paradicsomot, salátalevelet, kukoricát megeszem. De a többit hogyan szerettessem meg magammal? M

2017. dec. 20. 19:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld ki őket változatos formákban.

Pl. én mindig is utáltam a kelkáposztát, aztán kipróbáltam egy tejszínes- jó karakteres német bergäse sajttal, rakottas formában, imádtam.

A cukkinit és a padlizsánt legjobban valami nehéz, paradicsomos ételben szeretem, pl. ratatouille vagy más raguk. Töltve, magában nem nagyon bírom.

2017. dec. 21. 20:35
 12/12 anonim válasza:
Megszokni és megszeretni a zöldségeket nem mindig könnyű, de van néhány trükk, ami segíthet. Próbáld meg különböző módon elkészíteni őket, például sütve, grillezve, párolva vagy fűszerekkel, hogy változatosabb legyen az ízük. Egy finom mártogatós vagy sajt is feldobhatja a zöldségeket. Emellett érdemes kis adagokkal kezdeni, és fokozatosan növelni a mennyiséget. Az is segíthet, ha új zöldségeket próbálsz ki egy-egy ételhez adva, így könnyebben hozzászoksz az ízükhöz. A lényeg, hogy legyél türelmes magaddal, és adj időt a folyamatnak. Amúgy én azt javaslom, hogy válassz ki egyet, a leginkább szimpatikusat, kóstold meg, ha nem ízlik, próbáld ki máshogy elkészítve, aztán megint, megint, sokáig csak azt az egyet a zöldségek közül. Idővel megszokják az ízlelőbimbóid, és rájössz, hogy hogy ízlik a legjobban, így pedig már rendszeresen is tudod fogyasztani. Ha meg nem, akkor ne erőltesd. Én se szeretem őket, és most így próbálkozom.
aug. 19. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!