Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a baj velem? Nem bírom...

Mi a baj velem? Nem bírom megenni a gyümölcsöket/zöldségeket.

Figyelt kérdés
Sziasztok! 14 éves vagyok és olyan 4-5 éves korom óta nem eszek gyümölcsöt mert valamiért nem bírom megenni és a szagától is irtózok legyen az bármilyen...a zöldségekkel kicsit más a helyzet a salátákat például szeretem de sokat abból se tudok enni...Az orvos azt mondta nem lesz bajom de én mégis szeretném tudni hogy ez mitől lehet...valaki hasonló helyzetben? vagy valami ötlet?

2015. márc. 3. 19:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokan a cseresznyére mondják, hogy majd akkor,ha kész lesz (értsd: cseresznyepálinka lesz belőle).
2015. márc. 3. 20:08
 2/7 A kérdező kommentje:
:D
2015. márc. 3. 20:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
ezzel csak az a baj hogy ha nem szedsz ilyen tablettákba vitaminokat akk vitaminhiányod lesz. Én is utálok bizonyos gyümiket de azokat összeturmixolom és rakok hozzá még valamit amit szeretek :)
2015. márc. 3. 20:16
 4/7 A kérdező kommentje:
vitaminokat szedek pont ezért...ez a turmix dolog nem is rossz ötlet lehet hogy majd megpróbálom :)
2015. márc. 3. 20:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Turmix, gyümölcssaláta, mondjuk tejszínhabbal :) De kipréselheted egy gyümölcspréssel a gyümölcsök levét is, az is azért elég jó. Én az almát utálom, de vettem egy botmixert, aminek van egy kis "aprító" része is, beledobálok gerezdekre vágott almát, és pürét csinál belőle. kicsi fahéjat teszek rá, és sokkal jobban ízlik! :) Ez még egészséges is, ehez is szintén kell egy botmixer, vagy turmixgép:

Amilyen gyümölcs van otthon, vagy amiből szeretnél (narancs, grapefruit stb. nem jó!) azt beteszed a fagyasztóba 3-4 órára minimum, vagy akár előző este is beteheted. a fagyott gyümölcsöket belerakod a turmix/robotgépbe, és hozzáöntesz natúr joghurtot, akár görögjoghurtot, kicsi mézet vagy cukrot, és turmixold jól össze :) Kész a Fagylalt! Tényleg! A fagyott gyümölcs a joghurtot is megfagyasztja, és ezért hiper egészséges fagyi lesz belőle! Tehetsz még bele ha kész diót, mogyorót, stb. :)

2015. márc. 4. 15:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket :D
2015. márc. 4. 18:00
 7/7 anonim válasza:

Az, hogy nem bírod megenni a gyümölcsöket vagy zöldségeket, nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami "baj" lenne veled. Ez lehet egy érzékenység a textúrákra, szagokra, vagy egyszerűen ízlés kérdése. Az is előfordulhat, hogy gyerekkorban alakult ki valami negatív élmény, ami miatt most nehezen tudsz megbarátkozni ezekkel az ételekkel.

Néha az ízlés idővel változik, és amit most nem szeretsz, azt később megkedvelheted. Próbálkozz kis lépésekben: kezdd olyan gyümölcsökkel vagy zöldségekkel, amelyeknek az íze vagy textúrája kevésbé intenzív. Készítsd el őket különböző módon – például turmixban vagy egy finom szószban, hogy könnyebb legyen hozzászokni.

Fontos, hogy ne érezd kényszernek, és adj időt magadnak. Az orvosod szerint nincs egészségügyi probléma, ami megnyugtató, de ha szeretnéd fokozatosan bevezetni ezeket az ételeket az étrendedbe, próbálj meg nyitott maradni, és kísérletezz különböző receptekkel és ízkombinációkkal. Nézd, én is ilyen vagyok, alig néhányat bírok megenni. Zöldségből pedig annyit se. Nagyon küzdök, mert tudom, hogy fontos lenni, de nem megy.

aug. 19. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!