Hogy szeressem meg a halat? Milyen fajtát ajánlotok?
Kiskoromban megutáltam, egyszer megakadt a torkomon egy szálka... gyorsan ügyelet meg minden. De azóta olvastam csomót a halakról, és hogy milyen egészségesek.
Azt is olvastam, hogy filével kell kezdeni a megszeretést. Minap vettem filézett lazacot, tudnátok valami nagyon önnyű és finom receptet mondani rá? :) Persze googleba is írhatnám ,de inkább a személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Egy két éve családom csinált tintahalat is, az is ízlett. Köszönöm a válaszokat előre is!
Hagyományosan a halat leginkább rántva, vagy natúr = paprikás-lisztbe forgatva szokták sütni. A rántott halhoz sült krumplit + tartárt adnak.
A natúr sültet utólag egy kis fokhagymával bedörzsölik, és úgy eszik leginkább köret nélkül, sörkorcsolyának!
Én a harcsát szeretem, az is ugyanúgy szálka mentes és finom, csak valamivel barátságosabb ára van. De nyugodtan keresgélhetsz a net-en is recepteket, azokat már egész biztosan valaki kipróbálta, és azért rakta fel, hogy mások is ismerjék meg.
Én imádom a lazacot. A filében is lehet egy két darab nagyobb szálka, úgy, hogy azért azt is óvatosan edd!
A lazacot nem kell sokáig sütni.
El lehet készíteni egy kis bors, só, citrommal, halfűszerrel is. Így is nagyon finom tud lenni.
Én a bőrét is rajta szoktam hagyni és ropogósra sütöm. A zsírosabb végeit is rajta hagyom, nem vágom le.
Írok egy két receptet is amit én is el szoktam készíteni:
A Nosalty-n még nagyon sok és jó lazacos receptek vannak, szóval te is körül nézhetsz még ott. :)
Lehet halnélkül élni. Boltban vásáhrolt hal nem sokal egészségeseb a csirkénél. Vizeink szenyezettek, iparilag tenyésztett halak szintén vegyszerezettek. Újabban sugárzó anyag is került a tengerbe-óceánba.
Ha nincs megbízható forrásod halra ne erőltesd, tarts kertedben csirkét és azt fogyasszad.
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Nemtudom ki volt az a félelméjű aki mindenkit lepontozott, én mindenkinek adtam a zöld pacsit! (kivéve 13:22 nek)
En mindig is szerettem a halat és nagyon sokat eszek, főleg tengeri halakat.
Külföldön élek, és megtanultam az alapszabályt, nem szabad túlsütni a halat.
A lazacot nagyon egyszerűen keszitem, kevés olajat felforrósitok (olíva, mogyoróolaj keveréke) és hirtelen megsutom mindkét oldalán, lehet látni a színén, hogy mikor sült át, de semmiképp nem sutom túl hosszan. A felülete kap egy kis kérget így a nedvesség benne marad. Utána sózom, borsozom. Néha készítek hozzá egy kis szószt is. Az olajhoz, amiben sült a hal, öntök egy kis száraz fehérbort, pici lisztet es egy kk mustárt, csipet só, bors, ezt ráöntöm a halra.
Szürkeharcsa filét kirántva. Tartár mártással és sült krumplival.
Az íze nem erős és nincs benne szálka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!