Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy szeressem meg a halat?...

Hogy szeressem meg a halat? Milyen fajtát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Kiskoromban megutáltam, egyszer megakadt a torkomon egy szálka... gyorsan ügyelet meg minden. De azóta olvastam csomót a halakról, és hogy milyen egészségesek.

Azt is olvastam, hogy filével kell kezdeni a megszeretést. Minap vettem filézett lazacot, tudnátok valami nagyon önnyű és finom receptet mondani rá? :) Persze googleba is írhatnám ,de inkább a személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Egy két éve családom csinált tintahalat is, az is ízlett. Köszönöm a válaszokat előre is!


2017. júl. 10. 11:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
45%

Hagyományosan a halat leginkább rántva, vagy natúr = paprikás-lisztbe forgatva szokták sütni. A rántott halhoz sült krumplit + tartárt adnak.

A natúr sültet utólag egy kis fokhagymával bedörzsölik, és úgy eszik leginkább köret nélkül, sörkorcsolyának!


Én a harcsát szeretem, az is ugyanúgy szálka mentes és finom, csak valamivel barátságosabb ára van. De nyugodtan keresgélhetsz a net-en is recepteket, azokat már egész biztosan valaki kipróbálta, és azért rakta fel, hogy mások is ismerjék meg.

2017. júl. 10. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
49%

Én imádom a lazacot. A filében is lehet egy két darab nagyobb szálka, úgy, hogy azért azt is óvatosan edd!

A lazacot nem kell sokáig sütni.

El lehet készíteni egy kis bors, só, citrommal, halfűszerrel is. Így is nagyon finom tud lenni.

Én a bőrét is rajta szoktam hagyni és ropogósra sütöm. A zsírosabb végeit is rajta hagyom, nem vágom le.


Írok egy két receptet is amit én is el szoktam készíteni:


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


A Nosalty-n még nagyon sok és jó lazacos receptek vannak, szóval te is körül nézhetsz még ott. :)

2017. júl. 10. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
20%
Nekem is volt gyerekkoromban pár negatív tapasztalatom hallal, nemcsak a szálkát, hanem a halszagot illetően is. Már amúgy 70 is elmúltam, de nem erőltetem, ha van szaga, akkor nem eszem. Amit egészségesnek kiáltanak ki, ott mögötte mindig van valami üzleti lobby.
2017. júl. 10. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
49%
Én csak a pisztrángot szeretem, paprikás lisztben kirántva, sültkrumplival, egy kis citromkarikával mellé. Ez a hal alig szálkás és nincs is pocsolya íze
2017. júl. 10. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
12%

Lehet halnélkül élni. Boltban vásáhrolt hal nem sokal egészségeseb a csirkénél. Vizeink szenyezettek, iparilag tenyésztett halak szintén vegyszerezettek. Újabban sugárzó anyag is került a tengerbe-óceánba.

Ha nincs megbízható forrásod halra ne erőltesd, tarts kertedben csirkét és azt fogyasszad.

2017. júl. 10. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem meg ne foglalkozz az ilyen agymosott buta emberekkel, mint a 13:22. Gőze sincs a témához, de legalább maradna csendben, ha ilyen ostoba
2017. júl. 10. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Nemtudom ki volt az a félelméjű aki mindenkit lepontozott, én mindenkinek adtam a zöld pacsit! (kivéve 13:22 nek)

2017. júl. 10. 14:41
 8/15 anonim ***** válasza:
27%
Sértegetés az megy a fenti emberkének.
2017. júl. 10. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
88%

En mindig is szerettem a halat és nagyon sokat eszek, főleg tengeri halakat.

Külföldön élek, és megtanultam az alapszabályt, nem szabad túlsütni a halat.

A lazacot nagyon egyszerűen keszitem, kevés olajat felforrósitok (olíva, mogyoróolaj keveréke) és hirtelen megsutom mindkét oldalán, lehet látni a színén, hogy mikor sült át, de semmiképp nem sutom túl hosszan. A felülete kap egy kis kérget így a nedvesség benne marad. Utána sózom, borsozom. Néha készítek hozzá egy kis szószt is. Az olajhoz, amiben sült a hal, öntök egy kis száraz fehérbort, pici lisztet es egy kk mustárt, csipet só, bors, ezt ráöntöm a halra.

2017. júl. 10. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
70%

Szürkeharcsa filét kirántva. Tartár mártással és sült krumplival.

Az íze nem erős és nincs benne szálka.

2017. júl. 10. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!