Valaki elmagyarázná?
Figyelt kérdés
Nem értem annak a kémiáját, hogy a füst hogyan tudja tartósítani a húst, illetve, hogy miért lehet még több nap után is érezni a füstös illatot, hogy-hogy nem illan el.2017. dec. 6. 21:33
1/4 anonim válasza:
Hőkezeli,és kiszárítja egy kicsit. Ugye száraz húst eleve árulnak. A füstös illat beleszívódik. Remélem tudtam segíteni. :)
2/4 A kérdező kommentje:
Tehát a füst azon hőmérséklete már elég ahhoz, hogy elpusztuljanak a káros baktériumok? De utána miért nem szaporodnak újból el?
2017. dec. 6. 23:14
3/4 anonim válasza:
A füstben formaldehid van, ami tartósít
4/4 anonim válasza:
A füstnek nincs "hömérséklete", ha meleg, akkor tönrkemegy töle a kolbász, nem áll el (lásd lángolt kolbász). A hosszas füstölés alatt elpárolog a víz a kolbászból (meg egyéb füstölt árukból is), ezért lesz "száraz"kolbász belöle. A füst meg nemcsak kicsit "megbüdösíti", hanem az egészet átjárja és kimenni nem tud belöle többé-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!