Szeretnék tanulni húsos ételeket. Valaki elmagyarázná melyik húsból mit lehet készíteni és milyen húsok vannak?
és milyen köret illik hozzájuk?
úgy nagyon az alapok érdekelnének, a bolti vásárlástól kezdve..
Szóval annyit tudok csak:
van marhahús, csirke, ...és ennyi
ezek részei
van olyan, hogy bontott csirke, vagy részenként is meglehet venni (pl mell, szárny, máj...és még?)
a marha pl áll
comb (ebből mit hogyan kell készíteni?)
karaj (ezt sem tudom mire jó..)
oldalas
csülök, porc (ez oké, bablevesbe való.)
szóval ha gulyáslevest akarok csinálni, odamegyek a pulthoz és simán marhahúst kérek, vagy hogy?
a darálthúst ismerem, abból lehet spagettit, makarónit, olasz tésztát is talán..és ennyi..
é a húslevest is ismerem
és a májrizottót
de pl a rántott húshoz milyen hút szokás kérni..?
oldalast hogyan kell csinálni?
Karajt panírozod, kirántod.
Gulyásleveshez veszel marhacombot mondjuk, otthon felkockázod.
Csirkemell jó párolva, rántva.
Csirkecomb pl. pörköltnek.De az is jó rántva, sütve, töltve.
Sertéscomb jó pörköltnek stb.
Tarja sütve.
Lapockát én csak daráltnak használom.
Pulyka sütve, pulykanyak húslevesbe.
De reggelig sorolhatnám.
Nézegess recepteket, sok sikert! :)
Ja, köretek.
Mindenhez más.Pörköltekhez nokedli.
Sült húsokhoz rizs, párolt zöldség, pűré.
nagyon köszi!
jöhetnek még, minden alapinfóra vevő vagyok
Darált húsból fasírt, stefánia vagdalt.
Sertésmáj rántva, pirított máj.
Csirke háta, szarnya mehet levesbe.
De finom a csirkeszarny csípősen is sütve.
Tarját legjobb grillen sütni, nyilván nem -15 fokban.
Ezt senki sem fogja összefoglalni neked, hiszen milliárd fajta étel van a világon. Illetve több fajta húsból lehet előállítani ugyanazt az ételt is.
Veszel pár szakácskönyvet és elkezdel abból tanulni, vagy internet...
ui: Hány éves vagy ha ilyen alap dolgokat nem tudsz, mint a rántott hús? Eddig nem éltél? Soha nem láttál egy főzős műsort, semmi hasonló? Illetve bevásárlóközpontban, vagy hentesnél sem voltál még? Emellett maga a racionalitás is hiányzik a kérdésből.. :D Na meg szimpla google..
Példának okáért, egy sima pörkölt körete nem csak nokedli lehet(amit személy szerint utálok), hanem főtt krumpli, tészta, és akár rizs is. Ízlés kérdése.
Pár válasz a teljesség igénye nélkül.
Hús fajták közül van marha, szárnyasok, sertés, halak, vadak, (emellett még pár, de ez országtól függ). Van ahol a béka, csiga,(ez a kettő elég sok helyen Európában is) kígyó is étlapon szerepel.
Hentesnél nem kötelező megvenni egy egész csirkét. Részeket is meglehet venni. Nehezen hiszem el, hogy nem láttál soha 1 kiló felső csirke combot kérő embert, vagy aki a farhátra utazik. stb.
A részek(ezeket a képeket tábla formájában bármelyik hentesnél megtalálod).
Darálthúsnak 1 millió fajta féle felhasználási módja van. A legátlagosabb a fasírt, és a rakottakba is az kell.
Rántott húshoz pedig karaj kell.
(Nálunk nem szokás a bablevesbe porcot rakni :D) illetve csülök nélkül is meglehet csinálni. Magának a bablevesnek is sok fajtája van, és ott a ba babgulyás is. Amit nem kell összekverni a bablevessel.
Combból is lehet pörköltet, vagy akár gulyáslevest.
Oldalast mi úgy csináljuk, hogy először kifőzzük, fűszerezzük, és utána sütjük ki zsírban. Ez a hagyományos nálunk. Persze ismerek más verziókat is, a barátnőmék bepácolják, stb. és olyan lesz a végére, mintha egy Amcsi útszéli étteremből rendeltem volna.
nagyon köszi a tanácsokat
persze hogy voltam már boltban, de ott is csak azt írják ki, pl comb, karaj, csontos hús, csont nélküli..ez nekem semmit nem mond
a receptekkel meg baj, hogy nem tudom hogyan keressek rá
pl van itthon most meggy.
ha rákeresek hogy meggyfőzelék, a húsról mellé semmit nem ír. azt sem tudom mivel tuningolhatnám fel, hogy ne legyen fél óra múlva éhes az ember tőle.ennyit a googleről..
vagy ugyanez. sárgaborsófőzelék, lencse, répafőzelék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!