Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Veszelyben vagyok mint kezdo...

David2014 kérdése:

Veszelyben vagyok mint kezdo vegetarianus? Tovabb lent

Figyelt kérdés
rohamosan kezdek fogyni amiota a vgetarianus eletmoddal kezdtem foglalkozni, elotte se voltam tul sulyos de abbol is vesztettem 8 kg az elmult idoben kevesebb mint 4 honap alatt. ugy gondolom megerzodik a feherje veszteseg, mivel es hogy tudnam potolni hogy elerjek optimalis testsulyt?

2017. nov. 12. 19:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%
Hát ilyen étrenddel idő kérdése és valami komoly hiánybetegséged is lesz. Az is lehet hogy már van. Először is egy teljes vérkép, közben számolj utána a kalóriának vitaminoknak, nyomelemeknek, ásványi anyagoknak. Ebből azért már le tudod szűrni hogy mi nem oké. Nem lehet ezt ész nélkül csinálni mert nem csak fizikailag de szellemileg is leépülsz. És utóbbi irreverzibilis. A másik dolog, ami alapvető hogy erőnléti edzéseket kell végezni hogy ne veszíts izmot. Persze ez megdobja a kalória bevitelt, amit ha így sem fedezték inkább csak kára lenne mint haszna.
2017. nov. 12. 22:43
 12/19 anonim ***** válasza:
25%
Jó kajákat eszel, szerintem csak keveset. A növényi ételek kalória szegényebbek, próbálj meg többet enni, és valószínűleg megáll a fogyás.
2017. nov. 13. 08:05
 13/19 anonim ***** válasza:
32%

Ha elhagytad a tejtermékeket és a tojást is, akkor te NEM vegetáriánus, hanem VEGÁN vagy. A két étrendnek alig van köze egymáshoz és nem is hasonlíthatók össze.

Gyermekkorom óta, lassan 15 éve ovo-lakto vegetáriánus vagyok.

Az egyetlen ásványi anyag, amit külön be kell szednem a vas, tökéletes alakom van, és soha nem voltak hiánybetegségeim.

A kérdésem: Miért lettél vegán?

Hozzád is eljutott valami bugyuta téritgetős “a tejiparban kínozzák a teheneket” jellegű film?

Csak hogy tudd. A vegán étrend nem egészséges. Gondolj bele: a B12 vitamin csak ÁLLATI EREDETŰ ételekben található meg.

Ha csak tojást és tejterméket ennél, vagy csak az egyiket a kettő közül, sokkal jobban járnál.

A vegán étrend nem újkeletű dolog, de az, hogy ennyire nyomatják a médiában, nem más, mint egy marketingfogás!

Ugyan olyan őrület, mint anno a Norbi diéta, paleo, gluténmentes diéta.

Amúgy meg ha csak az állatok sajnálata a baj, könnyen kikerülheted a nagyüzemeket ha szimplán vegetáriánus vagy.

A tejet vedd megbízható biofarmoktól, ismerősöktől, ha tojás kell, nevelj fürjeket. Aprócska, kis igényű madár, és a tojók kakas nélkül is tojnak, így nem veszed el a lehetőséget az élettől.

2017. nov. 13. 10:58
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én 190 cm vagyok és 73 kg, és vékony-szálkás testalkatom van. 65 kg az már enyhén alultáplált kategória lenne.

Tisztában vagy azzal, hogy kb napi 2500 kcal-t kell(ene) fogyasztani (ha nem sportolsz semmit, vagy nem végzel semmilyen fizikai munkát, akkor is 2000-ret, mert az alapanyagcserénk eleve ennyivel működik)?

2017. nov. 13. 11:08
 15/19 anonim ***** válasza:
58%

" Gondolj bele: a B12 vitamin csak ÁLLATI EREDETŰ ételekben található meg. "

Ez az egyik húsfogyasztást legitimálni próbáló hazugság.

Ami a B12-t illeti, teljesen mindegy, hogy milyen étrenden vagy, mindenhogyan csak szintetikusat tudsz bevinni, mivel ezt a vitamint a talajban és az állatok emésztőrendszereiben élő mikroorganizmusok termelik, csak előbbinél az állandó permetezés, utóbbinál az antibiotikumok ezeket megsemmisítik, így laboratóriumokban tenyésztik őket, és a már megtermelt vitamint adják be injekcióval a "haszonállatoknak" és így kerül a szervezetükbe, ezért mondják sokan, hogy "kell a hús, mert máshogy nem jutsz b12-höz".

Valójában napi egyetlen pohár kezeletlen víz (pl forrásvíz) elfogyasztásával már elegendő mennyiségű B12 vitamin juthat a szervezetbe.

Forrás: [link]

2017. nov. 13. 11:17
 16/19 anonim válasza:
100%
Lépj be a Facebookon az Ezt ettem ma: vegan csoportba, segíteni fognak neked! ;)
2017. nov. 13. 15:16
 17/19 A kérdező kommentje:

a harmas valaszolonak.

nem igazan mondhatom hogy vegetarianus vagyok vagy vegan, en egyenlore csak ismerkedem az eletmoddal, egyikre sem alltam be ugymond veglegesen, de amiota tobbnyire novenyi eredetu termekeket fogyasztok, frissebbnek erzem magam, nem olyan levertnek.

Nagyon valoszinunek tartom a tul alacsony kaloria bevitelt de ez is kisse furcsa mert regebb se ettem ennel tobbet , viszont ott volt minimalis mennyisegben a hus...tobbnyire szarnyas. szoktam enni termeszetesen friss salatat, ami meg kimaradt az, hogy rendszeresen fogyasztok spirulina , chlorella es lithotamnium algat amik azert eleg sok mikro es makro elemet tartalmaznak bo b12 forrassal egyuttveve.

A kokusztejet egyszer probaltam igazabol eletembe, azt is nem olyan reg , par hete vettem meg,

de borzaszto draganak tunt egy hagyomanyos tehentjhez hasonlitva mar amennyire lehet azzal hasonlitgatni.

Az avokadoval regebb is probalkoztam, az ize meg elkeszitese elrettentett sokszor de hatha most jobban sokerul.

Rendszeresen jarok futni,uszni, legalabb heti egyszer de nem merek tobbszor menni, holott nagyon szeretnem,

amig nem all be a normalis testsulyom ami volt pl 74-75 kg.

Szoktam tejtermeket ritkan fogyasztani, mint pl kefir vagy sajtfelek de edes hazi tejet nagyon ritkan.

A szojabol sokat nem ettem, amiota elkezdtem ezt az egesz dolgot, ossz vissz mondhatni 200 g ot ettem meg

azt is tobb hetre vonatkozoan, szoval az kevesbe hiszem hogy kozrejatszana.

12 valaszolonak:

mert ugy gondolom ez egeszsegesebb eletforma, mint minden genmodositott agyontuningolt allatot megenni, amibe a mereganyagok csak amplifikalodnak.

Egy nap osszeirtam reggeltol estig mit ettem meg , nem adtam meg ossze a kaloriakat de szerintem nem jonne ki tobb mint 800 kal.

lehet hogy eleg monoton az etredem, de ez meg fejlodesben van, minden nap masfeleket eszek, szoval eleg nehez

kaloriatablazatot vezetnem.

ime nehany szo roluk:

reggeli 8 ora : 800 ml kokosztejben fott 100 g feherrizs ,- malnaval, kb 100 g fottburgonya, kapia paprikaval

40 g dio, mogyoro, mazsola, kefir chiamaggal, egy keves tokmag

10 orakor : 1 alma, 1 banan, 1 szelet teljes kiorlesu kenyer

13 ora: mexikoi zoldsegkeverek csicserivel es vorosbabbal kb ossz vissz 300 g

18 orakor: parolt kapozstas teljes kiorlesu tesztaval kb 200 g.

szerintetek ez mennyi kaloria? csak ranezesre szerintem nem tobb 800 nal...

Az a helyzet hogy nem tudok sokat enni, nagyon eroltetettnek erzem a kenyszer sok evest ami nem tolt el tul nagy elvezettel.

valoszinu nagy mertekben hianyzik a zsir, az avokado az jo otlet, tobb gombafelet es babfelet szeretnek meg beiktatni.

2017. nov. 15. 21:15
 18/19 anonim ***** válasza:
A kaloriabazis.hu oldala nagyon jó, beírod az adott élelmiszert meg a súlyát és kiszámolja neked a kalóriatartalmat is meg a makrók súlyát is.
2017. nov. 15. 21:55
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha nem jön be az avo akkor friss kókuszt egyél. Az mondjuk nem olcsó darabja 700-800 de a benne lévő kókuszvíz is hasznos meg a húsa is.

2017. nov. 16. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!