Pálmaolajat mivel érdemes helyettesíteni, ha nigériai levest készít az ember? Pl. amiben az ogbonót szokták főzni?
Figyelt kérdés
2017. okt. 17. 11:10
1/6 Mansour válasza:
Hát, ha ogbonót tudsz szerezni, akkor pálmaolajat is... De ha más okból nem akarsz pálmaolajat használni, akkor szerintem bármilyen semleges ízű növényi olajjal lehet helyettesíteni. Ízben nem oszt, nem szoroz. Sokkal inkább probléma lehet, hogy nem tudsz olyan zöldségeket szerezni, amit Nigériában használnak, vagy mondjuk irut, ami fontos ízesítője az ogbono levesnek...
2/6 anonim válasza:
A pálmaolaj a pocsékabb élelmiszerek közé tartozik. Inkább használj kókuszolajat, azt meg mindenütt kapni.
3/6 A kérdező kommentje:
a pálmaolaj íztelen? oliva nem jó akkor, vagy az meg nem illik hozzá?
2017. okt. 17. 13:47
4/6 A kérdező kommentje:
egyébként az orángutánok miatt nem szeretnék pálmaolajat
2017. okt. 17. 13:47
5/6 A kérdező kommentje:
iru mire hasonlít? valamivel nem lehet pótolni?
2017. okt. 17. 13:48
6/6 Mansour válasza:
Hát valójában fogalmam sincs, milyen ízű az ogbono és az iru, ezért nem tudom, hogy az olivaolaj illik-e hozzá. A semleges ízű olajok (napraforgó, repce vagy akár kókusz) azért jók, mert biztosan nem zavarnak be az ízvilágba.
Az iru ( [link] erjesztett, szárított babféle, így talán valamilyen ázsiai szójapasztával helyettesíthető, de biztosan nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!