Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az egész ogbono-t hogyan kell...

Az egész ogbono-t hogyan kell elkészíteni? Gondolom nyersen nagyon kemény.

Figyelt kérdés

2017. okt. 14. 01:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Nagyon kemény, persze. Megadatott, hogy sokféleképpen próbálhattam, nekem az vált be, hogy kávédarálóval egyszerűen ledaráltam. Nem tudom, mekkora mangót kaptál, vagy a magot csak, de néhol szívességből is ledarálják, ha nincs akkora masinád. (Nem tudom, budapesti vagy-e, ha igen, írok címet, hogy hol.) Ragut javasolok készíteni belőle, lehet darált húsos vagy halas, én ezeket szoktam. Tudok komplett recepteket is, ha gondolod. De sejtem, hogy arra vonatkozott a kérdésed, hogy érdemes-e valahogy puhítani, főzni satöbbi. Sajnos, nem. Ilyen eljárásról legalábbis nem tudok. Viszont sok mindent tudok róla, kérdezz, ha nem világos, amit írtam.
2017. okt. 19. 07:28
 2/6 A kérdező kommentje:
ragurecept érdekelne, köszönöm
2017. okt. 19. 18:28
 3/6 A kérdező kommentje:
ha nem akarod leírni esetleg lefotóznád? privátba küldhetek e-mail címet
2017. okt. 19. 18:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Bocs, bocs, leírom, persze, csak hosszabban nem voltam itthon. Szóval. Két-három fej vöröshagymát üvegesre dinsztelek, hozzádobok egy kiló csíkokra vágott csirkemell-filét, és azt is megpirítom. Két-két zöldpaprikát, paradicsomot apróra vágva hozzáadok a már megpirult húshoz. Megvárom, míg levet ereszt, és akkor szórom bele az ogbono őrleményt. Attól függ, milyen sűrű levet szeretnél, egy-két púpozott evőkanállal tegyél bele. Magam tejföllel szoktam tálalni. Jó étvágyat!
2017. okt. 27. 08:35
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, és azt meg tudod mondani, hogy leves és főételen kívül mást szoktak-e? mert kerstem a neten, hogy pl. sütit lehet-e csinálni belőle, és semmit nem találtam angolul se, mindenhol csak leves recept van
2017. okt. 27. 10:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Mindenek előtt tisztázzuk: nem ismerek ogbonos süti receptet. Van egy nagyon jól menő, egzotikus étteremben egy séf barátom, megkérdeztem, Ő sem tud.

És akkor most egy kis elgondolkodás: nem tudom, hogy fogyasztottál-e már ogbonot? Nem akarok túlzásokba esni, és félre ne értsd, a világért meg nem bántanálak, de kicsit olyan ez, mintha azt kérdeznéd, hogy nincs-e valami süti paprikaőrleménnyel? Szóval, annyira más ízvilág ez, nagyon nehezen képzelném bele az ogbonot valami sütibe. De miközben ezt így írom épp eszembe jut, hogy milyen jó csokik vannak erős paprikával... Szóval, semmi sem elképzelhetetlen, de ha az én séf barátom sem hallott ilyesmiről, akkor legalábbis kevésbé közkedvelt vagy elterjedt.

Bocsánat, most nem tudtam igazán segíteni.

2017. okt. 30. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!