Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell az egész kacsát...

Hogy kell az egész kacsát elkészíteni?

Figyelt kérdés

Soha nem csináltam még kacsát, nem is ettem még.Tyúkot se sütöttem soha, kérlek ne írjátok hogy úgy mint azt.

Érdekelne a fűszerezése, meg hogy általánosságban hogy kell megsütni?Le kell fedni, nem?kell alá zsiradék, víz?A bőrét bekenjem zsírral?Egy érthető részletezett jó, finom receptet kérnék.

Köszönöm


2013. nov. 24. 09:02
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

Elöször alaposan át kell nézni, hogy ne maradjanak a börében tollvégek (ezeket csipesszel ki lehet húzogatni), a belsejében lévö belsöségeket (kis zacskóban) kiszedni, külön tenni.

A kacsát hideg vízzel alaposan leöblíteni kivül-belül, utána papirtörlövel leszárítani.

A kacsa hasüregébe 1 teáskanál majorannát (ha nincs, akkor oregánó, vagy bazsalikom is lehet), meg 2 teáskanál sót tenni, és alaposan szétdörzsölni belül. (Ha akarod, tehetsz a hasába 1-2 négybe vágott, nem meghámozott almát is)

A lábait összekötni, hasára fordítva a szárnyakat összekötni (fehér varrócérna, vagy horgolócérna is jó hozzá, de csak pamutos).

Kivül 1-2 evökanál sóval bedörzsölni.

Egy pecsenyesütö edénybe (vagy olyan tüzálló tálba, amibe belefér öntesz 2 dl vizet, beleteszed a kacsát a mellével lefelé, (ha szeretitek, 1-2 gerezd fokhagymát tegyél mellé) és letakarod a fedövel. (Ha nincs fedö az edényhez, akkor alufoliával zárd le)

A sütöt 200 fokra kapcsolni, és legalább 40-50 percig hagyni benne a kacsát. Utána óvatosan kiemelni a tálat, a fóliát leelmelni (vigyázz, mert a benn lévö göz csúnyán megéhegetheti a kezedet), a kacsát (két pecsenyevilla segítségével) megfordítani, a közben kisült zsírt leönteni. Ez után még fél órát lefedve párolni, (hústüvel megnézni, hogy megpuhult-e), utána pedig takarás nélkül pirosra sütni. (Ha még nem puha a tüpróbánál, akkor újra lefedve még párold tovább)


Zsír nem kell alá, mert elegendö sül ki belöle és így is szép piros lesz.

2013. nov. 24. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

A fedőt úgy vedd le, hogy nem magad felé fordítod, hanem az ellenkező irányba. Akkor nem csap meg a gőz.

Az első jól írta, hogy süsd.

2013. nov. 24. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2013. nov. 24. 10:16
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem tudom a máj benne lesz-e, de ha igen azt süthetem mellé rakva vagy azt teljesen külön kell?

Ha rakhatom mellé, akkor mikor?

2013. nov. 24. 11:11
 5/8 doboszoli ***** válasza:

Az első válaszoló tökéletesen leírta az én verziómat.

Egyetértünk. Be fogok szerezni egy kacsát a jövő héten.))

2013. nov. 24. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Az elsőhöz szólnék. Szerepelt itt egy alma is. Ővele mi történt?
2013. nov. 25. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Az almát meg lehet enni a hús mellé, ha valaki szereti, de ha nem, akkor ki is lehet dobni - itt föként ízesítöként azért szerepel.


Ismert olyan recept is - és ezt nagyon ajánlom azoknak, akik szivesen esznek gyümölcsöt a sült húshoz -, amikor az alma mellé rumba vagy konyakba áztatot aszalt szilva is kerül. Igen kellemes ízt ad neki és a megpárolódott gyümölcs igen aromás körítésként is.

2013. nov. 25. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 doboszoli ***** válasza:

Az alma belülről látja nedvességgel, és némi ízzel a derék jószágot. Megfelel helyette a kellően kimosott savanyú káposzta is.

A végén vagy kidobós, vagy megesszük. Ízlés kérése.

2013. nov. 25. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!