Hogy kell az egész kacsát elkészíteni?
Soha nem csináltam még kacsát, nem is ettem még.Tyúkot se sütöttem soha, kérlek ne írjátok hogy úgy mint azt.
Érdekelne a fűszerezése, meg hogy általánosságban hogy kell megsütni?Le kell fedni, nem?kell alá zsiradék, víz?A bőrét bekenjem zsírral?Egy érthető részletezett jó, finom receptet kérnék.
Köszönöm





Elöször alaposan át kell nézni, hogy ne maradjanak a börében tollvégek (ezeket csipesszel ki lehet húzogatni), a belsejében lévö belsöségeket (kis zacskóban) kiszedni, külön tenni.
A kacsát hideg vízzel alaposan leöblíteni kivül-belül, utána papirtörlövel leszárítani.
A kacsa hasüregébe 1 teáskanál majorannát (ha nincs, akkor oregánó, vagy bazsalikom is lehet), meg 2 teáskanál sót tenni, és alaposan szétdörzsölni belül. (Ha akarod, tehetsz a hasába 1-2 négybe vágott, nem meghámozott almát is)
A lábait összekötni, hasára fordítva a szárnyakat összekötni (fehér varrócérna, vagy horgolócérna is jó hozzá, de csak pamutos).
Kivül 1-2 evökanál sóval bedörzsölni.
Egy pecsenyesütö edénybe (vagy olyan tüzálló tálba, amibe belefér öntesz 2 dl vizet, beleteszed a kacsát a mellével lefelé, (ha szeretitek, 1-2 gerezd fokhagymát tegyél mellé) és letakarod a fedövel. (Ha nincs fedö az edényhez, akkor alufoliával zárd le)
A sütöt 200 fokra kapcsolni, és legalább 40-50 percig hagyni benne a kacsát. Utána óvatosan kiemelni a tálat, a fóliát leelmelni (vigyázz, mert a benn lévö göz csúnyán megéhegetheti a kezedet), a kacsát (két pecsenyevilla segítségével) megfordítani, a közben kisült zsírt leönteni. Ez után még fél órát lefedve párolni, (hústüvel megnézni, hogy megpuhult-e), utána pedig takarás nélkül pirosra sütni. (Ha még nem puha a tüpróbánál, akkor újra lefedve még párold tovább)
Zsír nem kell alá, mert elegendö sül ki belöle és így is szép piros lesz.





A fedőt úgy vedd le, hogy nem magad felé fordítod, hanem az ellenkező irányba. Akkor nem csap meg a gőz.
Az első jól írta, hogy süsd.
Nem tudom a máj benne lesz-e, de ha igen azt süthetem mellé rakva vagy azt teljesen külön kell?
Ha rakhatom mellé, akkor mikor?





Az első válaszoló tökéletesen leírta az én verziómat.
Egyetértünk. Be fogok szerezni egy kacsát a jövő héten.))










Az almát meg lehet enni a hús mellé, ha valaki szereti, de ha nem, akkor ki is lehet dobni - itt föként ízesítöként azért szerepel.
Ismert olyan recept is - és ezt nagyon ajánlom azoknak, akik szivesen esznek gyümölcsöt a sült húshoz -, amikor az alma mellé rumba vagy konyakba áztatot aszalt szilva is kerül. Igen kellemes ízt ad neki és a megpárolódott gyümölcs igen aromás körítésként is.





Az alma belülről látja nedvességgel, és némi ízzel a derék jószágot. Megfelel helyette a kellően kimosott savanyú káposzta is.
A végén vagy kidobós, vagy megesszük. Ízlés kérése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!