Diópucolásnál tényleg beválik az, hogy egy napra beáztatjuk vízbe, és másnap kézzel törhető? Próbálta már így vki?
Ha "nem valószínű", akkor nem próbálta senki közületek és nincs is tapasztalata.
Miért penészedne meg?
Utána ki lehet szárítani.
Ha a héjába belemegy a víz, akkor az esővíz is belemenne, vagy átázna a héja - akkor a dió ugyanúgy megpenészedne, de nem penészedik!
Szóval ez butaság...
Ha csak a héj puhul meg, és ezáltal könnyebb lesz bontani, akkor megéri.
Azt reméltem, valakinek van saját tapasztalata, és azt írja le. De ezek csak feltételezések.
Megy az gyorsan?
:D
Na a diótörés pont nem az a tevékenység, amire a gyorsaság lenne a jellemző. :)
Diófüggő, hogy megy-e gyorsan s hogy a nagyobbik felét oda kell-e adni a cinkéknek...
A dióhéj nem puhul meg. Ha gyorsan megszárítod, akkor bizonyára nem penészedik meg, aszalni pedig én élből szoktam, mert nehezebben darálható s jobban összetapad a friss dió. Ilyenkor úgysem árt egy kis plusz fűtés :D De direkt nem áztatnám a héjas diót, főleg, hogy az semmire se lenne jó.
"Ha a héjába belemegy a víz, akkor az esővíz is belemenne, vagy átázna a héja - akkor a dió ugyanúgy megpenészedne, de nem penészedik! "
Az egész más, ha RÁesik az esö, vagy BENNE van vízben és ázik!
#5. -évente 25kg-ot adok el...-hidd el nekem már gyorsan megy.
Ja és csak hobbi....
Ha a nedvességtől a csonthéjas mag megpuhulna, akkor a meggymagot meg a cseresznye magot nem kellene kiköpni. Heteket tölt el a lédús gyümölcsben, olyan puhának kellene lennie, hogy észre sem vennéd, hogy átharaptad.
Szóval ne ringasd hamis illúzióba magad, hogy a beáztatástól megpuhul.
És igaza van annak, akik a penészedéstől féltik.
A megázott, vagy a harmatos diót zörgősre kell szártani, mielőtt bezsákolod. Ezt nálunk a faluban még a gyerekek is tudják...
Ne mondd mar, h egy ejszaka azas rosszabb, mint mikor 1 hetig szakad az eso......
Nem probaltam meg en sem, csak olvastam. Par szemmel fogom kiprobalni, nem 10 kiloval.
A diopucolas NEM a gyorsasagrol szol.
Nem is ez a lenyeg.
Raerek.
De nehez, kemeny, szur, a hazban koszt csinal, elpattog a heja, stb.
A lenyeg, h senki sem probalta, ugy mond velemenyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!