Ez a virágméz cukorral lehet felütve?
Ilyen kristályos apró szemcsék vannak a méz flakonjának oldalán.
Ez természetes vagy simán felütik kristálycukorral a mézet?
Magyar virágméz, közértben kapható, 150g-os legkisebb kiszerelés, 450Ft körül.
Oké, ez esetben a virágmézben milyen az aránya?
Mármint ez normális?
Nem tudtom, mennyi benne a fruktóz-glükóz arány.
A méz kristályosodása természetes folyamat, a szőlőcukor okozza. Hidd el, én tudom, van méhész a családban.
Nem mindegyik méz kristályosodik, ha zavar, válassz olyat, ami kevésbé hajlamos rá, mondjuk az akácmézet. Persze az drágább.
Csak megkívántam a mézet, régen ettem és nagyon drága volt, ez volt a legkisebb legolcsóbb.
Ez nem úgy volt kikristályosodva mint amikor az üveg aljára kifehéredik a méz.
Ez normális színű volt, az állaga is látszólag az volt, de amikor ettem akkor olyan cukros volt, és aztán a végén az üveg falán olyan apró kristálycukor szerű lerakódások voltak és elgondolkodtam vajon ez is ilyen hamisított méz-e, mert nem régiben hallottam, hogy hamisítják a mézet.
"Oké, ez esetben a virágmézben milyen az aránya? "
Az attól függ, hogy milyen virágok vannak benne. A vegyes méznél ezt nem lehet tudni, ezért nem lehet azt sem megmondani, hogy mennyire fog kristályosodni. Már írták, hgy az akác nehezen kristályosodik, ha akácmézet veszel és pár hónap múlva megáll az üvegben, az gáz. A repce pár hét alatt "beleköt" az üvegbe. Ez nem hibája a méznek, csak sajátossága. Ha zavar, akkor mint fentebb írta valaki, melegítsd meg és újra folyós lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!