Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Nyers tojás cukorral?

Szloam0 kérdése:

Nyers tojás cukorral?

Figyelt kérdés
Szerintetek lesz valami bajom ha 2 nyers tojást össze keverek és bele öntök cukrot és meg issszom? Edzés után.
2014. jún. 9. 21:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
nem
2014. jún. 9. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
26%
Nyáron nem ajánlatos. Könnyen lehetsz szalmonellás.
2014. jún. 9. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
40 eve eszem,soha semmi bajom nem lett tole.
2014. jún. 9. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

Felhasznalas elott mosd le alaposan, en mosogatoszeres szivaccsal lemosom. Tedd vizbe, ha elfekszik az aljan akkor friss, ha lebeg akkor kuka.

Szalmonella meg benne van a pakliban, sose lehet tudni, de nem halalos betegseg.... Nekem 40 ev alatt sem sikerult osszeszedni.

2014. jún. 9. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
71%
Itt Magyarországon a szalmonellára kicsi az esély.
2014. jún. 9. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor ha nyáron is isszom nem lehet semmi bajom? :) Amugy köszönöm a tanácsaitokat :)
2014. jún. 9. 23:29
 7/10 anonim ***** válasza:
(Az iszom egy sz) Igen, lehet rá minimális esély, hogy szalmonellád lesz, de ha megnézed, hogy friss e, akkor megihatod. Régen azt nasizták a gyerekek, hogy tojássárgáját összekevertek cukorral, s azt ették. Nem hiszem, hogy bajod lenne.
2014. jún. 10. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Amin van nyomtatott szám, azt kezelték szalmonella ellen. De már csak ilyen kapható, kivéve tanyán kéz alatt.
2014. jún. 10. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
50%

Miért jó az, ha nyersen iszod a tojást? Annyira berögzült, dogmatikus tévhit ez, hogy ettől keményebbek lesztek, vagy nem tudom. Ezer oka van, hogy miért nem szabad vagy miért nem érdemes ezzel vesződni.


-gusztustalan

-semmivel nem jobb, mint a főtt tojás, sőt sokkal rosszabb testépítés és alapvető egészségügyi szempontból is

-a benne lévő fehérje nyersen rosszul szívódik fel, ezen a hőkezelés csak segít

-a 2 tojásban lévő 12 gramm fehérje edzés utánra édeskevés

-van esélyed, hogy szalmonellás lehetsz

-a tojásban lévő avidin enzim nem engedi felszívódni a biotont-->vitaminhiány



Bocs, hogy így "neked ugrottam", de nem akarom, hogy feleslegesen veszélyeztesd az egészségedet. Süsd/főzd meg azt a tojást!

2014. jún. 10. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Sowilo ***** válasza:

Én is régóta eszek nyers tojást, soha nem volt bajom vele. A szalmonella ugye a tojás felületén lehet a szennyeződések miatt. A mosószer nem biztos hogy elég, enyhén(tényleg enyhén) hipós vízben 5-10 percig áztatni kell. Étteremben kizárólag így dolgozhatnak fel tojást. Nem igaz az sem hogy gusztustalan, csak rendesen kell ízesíteni, kávéval leturmixolva nagyon finom például. Régen mikor még nem edzettem, az íze miatt ittam. Az avidines dolgot, és a fehérje hasznosulásás dolgot itt viszonylag korrektül kifejtik: [link]

(builderen az ellenkezőjét olvastam, de utána néztem a peak cikkében említett kutatásoknak, engem egyenlőre meggyőztek)

2014. dec. 26. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!