Nyers tojás cukorral?
Felhasznalas elott mosd le alaposan, en mosogatoszeres szivaccsal lemosom. Tedd vizbe, ha elfekszik az aljan akkor friss, ha lebeg akkor kuka.
Szalmonella meg benne van a pakliban, sose lehet tudni, de nem halalos betegseg.... Nekem 40 ev alatt sem sikerult osszeszedni.
Miért jó az, ha nyersen iszod a tojást? Annyira berögzült, dogmatikus tévhit ez, hogy ettől keményebbek lesztek, vagy nem tudom. Ezer oka van, hogy miért nem szabad vagy miért nem érdemes ezzel vesződni.
-gusztustalan
-semmivel nem jobb, mint a főtt tojás, sőt sokkal rosszabb testépítés és alapvető egészségügyi szempontból is
-a benne lévő fehérje nyersen rosszul szívódik fel, ezen a hőkezelés csak segít
-a 2 tojásban lévő 12 gramm fehérje edzés utánra édeskevés
-van esélyed, hogy szalmonellás lehetsz
-a tojásban lévő avidin enzim nem engedi felszívódni a biotont-->vitaminhiány
Bocs, hogy így "neked ugrottam", de nem akarom, hogy feleslegesen veszélyeztesd az egészségedet. Süsd/főzd meg azt a tojást!
Én is régóta eszek nyers tojást, soha nem volt bajom vele. A szalmonella ugye a tojás felületén lehet a szennyeződések miatt. A mosószer nem biztos hogy elég, enyhén(tényleg enyhén) hipós vízben 5-10 percig áztatni kell. Étteremben kizárólag így dolgozhatnak fel tojást. Nem igaz az sem hogy gusztustalan, csak rendesen kell ízesíteni, kávéval leturmixolva nagyon finom például. Régen mikor még nem edzettem, az íze miatt ittam. Az avidines dolgot, és a fehérje hasznosulásás dolgot itt viszonylag korrektül kifejtik: [link]
(builderen az ellenkezőjét olvastam, de utána néztem a peak cikkében említett kutatásoknak, engem egyenlőre meggyőztek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!