A peksegekben karamellas cukorral szinezik a kenyeret es rairjak hogy barna lisztbol keszult?
Ha bármelyik pékségről kiderülnének ilyen színezgetősdik, az egyrészt azonnal tönkremenne, mert senki sem vásárolna tőlük többet, másrészt akkora közegészségügyi bírságot kellene fizetniük, hogy a cég vagyonára sem lenne többé gondjuk...
Gondolkozzatok már, mekkora büntetéseket osztanak ki, ha nem tüntetik fel az összetevőket egy terméken, vagy "véletlenül" hibásan írják ki azokat. Ráadásul a kenyér a fontossága miatt éppen az egyik legjobban ellenőrzött és megfigyelt élelmiszer. Aki ilyet csinálna, annak többé esélye nem lenne kenyeret gyártani.
Malátát használnak általában. Karamellről még nem hallottam, de előfordulhat.
Mindig meg kell nézni az összetevőt. Az a lényeg. Nem az, hogy nagy betűkkel mit harsog a cimke.
Mint pl. fitness, meg alacsony ch tartalmú.
Szurkes szinu ? Valoban ? Hmm, ugy tunik, mintha lattam volna ilyen szinezetu kenyeret.
Mitol edeskes izu nemelyik kenyer ? foleg ha kenyerpiritoba teszem a szeletet, ilyenkor erezni.
Valóban van olyan barna színű kenyér, amit malátával színeznek, de azon ezt fel is kell tüntetni, hiszen összetevője a kenyérnek.
Persze az megtévesztő tud lenni, ha tesznek bele egy lehetnyi barna lisztet, de a színét igazából a maláta adja, és ráírják, hogy rozsos kenyér (hiszen van benne az is, ha kevés is). Ez talán megfelel az előírásoknak, de a kenyér állagán látni, hogy nincs benne túl sok barna liszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!