Hogyan tartósítjátok a zöldfűszereket? Szárítva, sózva, ecettel vagy fagyasztva?
Ez teljesen igaz, de én a tárkonyt mindig ecetben rakom el és szárítok is belőle annyit, ami kitart jövő tavaszig, mert szerintem az nem jó fagyasztva.
Az oregánót is szárítom.
Én kevésbé használom a friss tárkony, egyedül a lyoni uborkasalátába teszek.
Nekem valahogy egészen más íze van szárítva, mint frissen.Ez valószínűleg ízlés dolga.
Amikor kezdő háziasszony voltam, mindig Erdélyből kaptam ecetben tartósított tárkonyt. Ha ez elfogyott szárított formában kaphattam a boltban, így ezekhez szoktam hozzá.
Semmilyen tudományos magyarázatom nincs.
Ha hozzájutsz frisshez, nyugodtan fagyaszd le, teljes értékű ízre/aromára a frissel.
Nekem van a kertben, évelő, fagytűrő. Késő őszik szedem a frisset, de azért télre elteszek néhány adagnyit a fagyasztóba.
Biztos, hogy van más tartósítási mód (ahogy írtad ), de a legjobb hatás a tapasztalatom szerint - szezonján kívül-a fagyasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!