A befőttet mivel tartósítjátok? A szalicilt miért vonták ki a forgalomból?
A szalicil teljesen jó, mi is azzal szoktuk. Lehet még nátrium-benzoáttal is, de az valószínűleg káros az egészségre.
Tavaly még tudtam venni a boltban. Nem is tudtam, hogy kivonták.
Talán próbáld meg gyógyszertárban, hátha náluk van.
Én soha nem teszek semmibe tartósitószert, és igy sem romlik meg sem a befött, sem a lekvár/dzsemm, sem a szörpök.
Jó minöségü gyümölcsöt veszek hozzá, tisztán dolgozom, az üvegek is tiszták, és igyekszem gyorsan befözni az alapanyagokat.
A szalicilt meg azért vonták ki a forgalomból, mert káros az egészségre, és ez nem azt jelenti - ellentétben sok ember véleményével, hogy ha használod, akkor egyszer csak belehalsz, hanem azt, hogy a szalicil lerakódik az izületekben és gyulladást okoz, illetve reumára hajlamosit.
2. válaszoló! Semmit nem raksz rá és eláll? Meggy befőttet szeretnék rakni, akkor csak meggy, cukor és kifőzöm? Száraz dunsztba teszed?
A lekvárt hogy szoktad fejre állítod az üveget??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!